2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιγιάλειας: Συγκροτημένο σχέδιο δράσεων με στόχο την ανάπτυξη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημέρα των εργασιών του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιγιάλειας οπου πλήθος φορέων και παραγόντων της περιοχής κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξεις του τόπου.
Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου τονίζοντας πως όλοι οφείλουν να κοιτούν μπροστά με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και παράλληλα είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί ένα συγκροτημένο σχέδιο δράσεων.
"Πρέπει να αγκαλιάσουμε τα τοπικά προϊόντα στα οποία στηρίζεται η οικονομία της περιοχής" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και στη συνέχεια επισήμανε πλήθος έργων που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο τέλος τους, τα οποία έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής και έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Η ανάπλαση του κέντρου της πόλης του Αιγίου, η παραλιακή ζώνη, ο προαστιακός και η σύνδεση με την Αθήνα, ο τουρισμός, η διαχείριση των υδάτων και των αποβλήτων είναι μόνο ορισμένα από τα θέματα, με τα οποία ασχολείται καθημερινά ο Δήμος καθώς αυτά αναβαθμίζουν ουσιαστικά τη ζωή των πολιτών, τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.
Νικολόπουλος (ΔΕΥΑΑ): Οφελος από τον Σελινούντα Κατά την πρώτη ενότητα του συνεδρίου μίλησε ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος παρουσιάζοντας τα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή και έχουν βελτιώσει το δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης.
Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΑ μίλησε για το διυλιστήριο νερού στον ποταμό Σελινούντα που είναι προγραμματισμένο να γίνει και θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το δίκτυο της περιοχής και θα φέρει εξοικονόμηση ενέργειας, γεγονότα που θα ωφελήσουν τους πολίτες ποιοτικά και οικονομικά.
Σωτηρόπουλος: Η σταφίδα σημαντικό στοιχείο της ανάπτυξης "Προοπτικές στην Αγροτική Ανάπτυξη" ήταν ο τίτλος της δεύτερης ενότητας του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιγιάλειας και ο Πρόεδρος του ΔΣ της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών ΑΕΣ Θανάσης Σωτηρόπουλος άνοιξε τις εργασίες.
Ο κ. Σωτηρόπουλος τόνισε πως το συνέδριο πρέπει να είναι σταθμός στην ανάπτυξη της περιοχής με αναπόσπαστο κομμάτι της, την αγροτική οικονομία.
"Η ΠΕΣ είναι μια καινοτόμος εταιρία και έχει δημιουργήσει μια σπουδαία μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας σταφίδας. Ένα προϊόν εξαγώγιμο κατά 95%, το οποίο στην εποχή των υπερτροφών, ακολουθά τις νέες διατροφικές μόδες" είπε ο κ. Σωτηρόπουλος αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα παραγωγής σταφίδας χωρίς να παραλείπει να αναφερθεί στην παραγωγή ελαιολάδου και κρασιού.
Ψυχράμη: Το κέντρο του Αιγίου αλλάζει Την Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Αιγίου παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Τεχνικών Έργων-Παιδείας & Πολεοδομίας Βασιλική Ψυχράμη από το βήμα του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιγιάλειας.
Η κ. Ψυχράμη ανέφερε πως ο σχεδιασμός έχει γίνει με γνώμονα την βελτίωση της ζωής του ανθρώπου και γι αυτό θα αλλάξει όλο το ιστορικό κέντρο του Αιγίου και θα επιτευχθεί η σύνδεσή τού με το παραλιακό μέτωπο.
Σκοπός των έργων είναι η πόλη να γίνει πιο φιλική στους ανθρώπους και το περιβάλλον με περισσότερο πράσινο, αλλά παράλληλα έχουν προβλεφθεί στη μελέτη ειδικά μέτρα για την κυκλοφορία των οχημάτων.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    19 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα