2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιγιάλειας-Βασιλειάδης: Οι εκλογές στην ώρα τους – Ανέβασε τους τόνους ο Φωτήλας

Ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, οράματα, πολιτικό παρασκήνιο και κόντρες είχε το μενού της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιγιαλείας που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης προσπάθησε να παγώσει τα προεκλογικά σενάρια – που είχαν φουντώσει το τελευταίο διάστημα- που τον θέλουν να κατεβαίνει ως υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας. "Ασχολούμαι με την Αχαΐα, όπως με κάθε νομό της ώρας όπου τρέχουν αθλητικά πρότζεκτ. Εμείς ως κυβέρνηση ασχολούμαστε με το όραμα μας για την Ελλάδα. Τις εκλογές θα τις κοιτάξουμε στην ώρα τους" δήλωσε.
Ο αθηναίος πολιτικός ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ξεκαθαρίζοντας πως ο Αθλητισμός στις μέρες μας συμβαδίζει με την ανάπτυξη και για να υποστηρίξει τα λόγια του, ανέφερε τον ετήσιο τζίρο στην παγκόσμια αθλητική οικονομία που ξεπερνά τα 125 δισ. ευρώ.
Με βάση αυτό το νούμερο, αλλά και τα "μαύρα χρήματα" που διακινούνται γύρω από αθλητικά γεγονότα και ξεπερνούν τα 90 δις, ο Υφυπουργός δήλωσε πως αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η διοργάνωση διεθνών αγώνων στην χώρα μας με σκοπό την τόνωση του Αθλητικού Τουρισμού, όμως "μέχρι εκεί που αντέχουμε" εννοώντας πως δεν θα αναλάβει η χώρα κοστοβόρες διοργανώσεις. "Για να μπορέσει να γίνει αυτό, χρειάζεται η κατασκευή σοβαρών υποδομών που θα προβάλουν την χώρα μας. Όπως θα γίνει και στην Πάτρα με του Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες το 2019" ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ
Δεδομένο θεωρείται πλέον πως και στο Αίγιο θα πραγματοποιηθεί μέρος της διοργάνωσης των Παράκτιων Αγώνων με σκοπό την προβολή της περιοχής όπως έκανε γνωστό ο Γ. Βασιλειάδης. Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δηλαδή να προβάλλονται όσο περισσότερες περιοχές μέσα από τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων που δεν θα έχουν ιδιαίτερο κόστος διοργάνωσης.
ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας. Ο Περιφερειάρχης πέρασε το μήνυμα πως η Περιφέρεια είναι ανεξάρτητη από την κεντρική εξουσία αλλά με συνεργασία μπορεί να πετύχει πολλά και στη συνέχεια έκανε λόγο για άνοιγμα μιας νέας ατζέντας θεμάτων ώστε να ωθηθεί η Αιγιάλεια και να αναπτυχθεί ταχέως, καθώς πλέον έχουν ολοκληρωθεί τέσσερις βασικά έργα υποδομών (Ολυμπία Οδός, Σιδηρόδρομος, Αναβάθμιση Βιολογικού Καθαρισμού και Αστικές Αναπλάσεις)στα οποία μπορεί να βασιστεί η ανάπτυξη. "Όλα τα ανωτέρω αποτελούν κίνητρα για να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο και να αποτελέσουν βραχίονα της οικονομίας" ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΠΑΤΡΩΝ-ΑΙΓΙΟΥ
Συνεχίζοντας, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στα έργα που πρόκειται να γίνουν στην Παλαιά Εθνική Οδό το επόμενο διάστημα. "Δεν θέλουμε να γίνει μια απλή συντήρηση του δρόμου, αλλά το έργο να δημιουργήσει έναν νέο τουριστικό δρόμο που θα συνδέει την Πάτρα με το Αίγιο" τόνισε ο Περιφερειάρχης.
ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Ο ΦΩΤΗΛΑΣ Με επιθετικές τάσεις ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ι. Φωτήλας καλωσόρισε στην πραγματικότητα τον τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, έκανε διάλογο μαζί του και ανέβασε τους τόνους με το κοινό.
Ο κ. Φωτήλας επιτέθηκε εξ'αρχής στον κ. Βασιλειάδη με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν κατά τον χαιρετισμό του στην αρχή του συνεδρίου. "Αυτά που παρουσίασε ο κ. Βασιλειάδης δεν είναι αναπτυξιακός σχεδιασμός" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στα του συνεδρίου, ο κ. Φωτήλας ανέπτυξε τις προτάσεις του λέγοντας πως είναι αναγκαίο ο αναπτυξιακός σχεδιασμός να βασιστεί στον πολιτισμό και τα ιστορικά κτίσματα της περιοχής, στις τοπικές εκδηλώσεις που χρόνο με τον χρόνο κερδίζουν το κοινό αλλά και στον αγροτουρισμό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    20 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα