2ο Γυμνάσιο Πύργου: Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Μουσείο της Ακρόπολης, είχαν οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Πύργου, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

Αρχικά, οι μαθητές είδαν το Σύγχρονο Μουσείο που δεσπόζει δίπλα στο βράχο της Ακρόπολης. Εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο που είναι στημένο, κτισμένο με τέχνη πάνω στις αρχαιότητες που τις έβλεπες κάτω από το γυάλινο δάπεδο. Προτομές, μετόπες, χάλκινα και μαρμάρινα αγάλματα, κίονες, ψηφίσματα σε μαρμάρινες πλάκες, αναπαράσταση του Παρθενώνα και μια πλειάδα άλλων εκθεμάτων.

Επόμενος «σταθμός», κι οι αφού τα παιδιά παρακολούθησαν την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων, στο άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος, εισήλθαν στην Βουλή των Ελλήνων. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την εξέλιξη του ελληνικού Πολιτεύματος. Παρακολούθησαν σχετικό βίντεο και ακολούθησε προσεγμένη ξενάγηση στους χώρους της Βουλής, ακόμη και στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεών της.

Οι μαθητές βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες, περιηγήθηκαν σε κεντρικούς πεζόδρομους στο κλεινόν άστυ. Γεμάτοι πλέον εμπειρίες, γνώση και ενθουσιασμό επέστρεψαν εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο τους.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι Ανδριάνα Μπόκιου, Νικόλαος Ντούζας, Κων/να Παπαδοπούλου, Βασιλική Πουρνάρα και ο πατ. Θεόδωρος Χαμάλης, που είχε οριστεί και αρχηγός της αποστολής.


Πηγή