33ης Εμποροπανήγυρης Στρεφίου: Αύριο τα εγκαίνια

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη της 33ης Εμποροπανήγυρης Στρεφίου, που θα ανοίξει τις πύλες της, με την τέλεση των εγκαινίων, αύριο Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 7:00 το απόγευμα.

Στόχος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών και Μελών Κρατών Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει την διοργάνωση του ιστορικού πανηγυριού, είναι η διαρκής βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής κα φιλοξενίας, τόσο για τους χιλιάδες επισκέπτες όσο και για τους μικροπωλητές, που φέτος έχουν ξεπεράσει τους 500, προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα. «Τα τελευταία χρόνια, με τη συνεργασία των διοργανωτών, έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια για την βελτίωση των υποδομών φιλοξενίας για επισκέπτες και μικροπωλητές. Σίγουρα, όταν αλλάζεις κάτι, θα υπάρξουν και προβλήματα. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να τα λύνουμε. Άλλωστε, αυτός είναι ο κοινός μας στόχος και πιστεύω ότι κάθε χρόνο το πανηγύρι, ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, γίνεται ολοένα και καλύτερο», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Πέτρος Γιαννακόπουλος, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στο σημείο. Τέλος, ο κ.Γιαννακόπουλος, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους πολίτες της Ηλείας και αυτούς των γειτονικών νομών, να έρθουν στο πανηγύρι, να κάνουν τις βόλτες τους, τις αγορές τους σε συμφέρουσες τιμές, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και να διασκεδάσουν στο Λούνα Παρκ και με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που υπάρχει κάθε βράδυ.

Η εμποροπανήγυρη Στρεφίου θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 το πρωί (έως αργά τη νύχτα), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Πηγή