7 μαύροι λογαριασμοί κρατάνε τον Γιάννο

7 μαύροι λογαριασμοί κρατάνε τον Γιάννο

Ενώ διαβιβάστηκαν στη Βουλή νέες υποθέσεις για μίζες – Οι ανακριτές αποφασίζουν αν ο Παπαντωνίου θα μετακομίσει από τα βόρεια στα… δυτικά προάστια

Η ΩΡΑ της κρίσης για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου έφτασε.

Σήμερα οι ανακριτές αποφασίζουν αν ο Γιάννος Παπαντωνίου που άφησε εποχή την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον αρχιερέα της διαπλοκής Κώστα Σημίτη, θα συνεχίσει να κινείται ανάμεσα σε Εκάλη και Ζυρίχη ή θα μετακομίσει για μεγάλο διάστημα στο ευαγές ίδρυμα των φυλακών Κορυδαλλού.

Μέχρι τώρα την έβγαζε καθαρή με διάφορες αναβολές εξακολουθώντας να ζει σαν κροίσος. Με εφτά μαύρους λογαριασμούς σε τράπεζες της Ζυρίχης στους οποίους έχουν κατατεθεί εκατομμύρια ευρώ από μίζες και 35 υπολογαριασμούς για τις ανάγκες του ξεπλύματος, έχει λύσει το οικονομικό πρόβλημα.

Προνοητικός όπως πάντα, είχε αποθηκεύσει 200 ουγγιές χρυσού και 600 ουγγιές ασημιού. Άλλωστε όλοι οι στενοί συνεργάτες του Σημίτη είχαν ιδιαίτερη χημεία με τον χρυσό, όπως επίσης και με τους λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες.

Όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις για τους μαύρους λογαριασμούς, ο Γιάννος άρχισε να κοροϊδεύει τους δικαστές. Την πρώτη φορά τους είπε ότι πρόκειται για ποσά που κατέθεσε ο πρώην σύζυγος της Σταυρούλας Κουράκου.

Βέβαια ο άνθρωπος εξήγησε στους ανακριτές ότι είναι φτωχός και ότι αυτά είναι δικαιολογίες του Γιάννου. Στην πορεία έβγαιναν και νέοι λογαριασμοί, θυρίδες, ακίνητα και ασφαλιστικά συμβόλαια.

Ο κλοιός έσφιγγε γύρω του, αλλά ο Γιάννος βράχος. Το πήγαινε από αναβολή σε αναβολή ενώ είχε πάντα την ελπίδα ότι τα αδικήματα θα παραγράφονταν σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Προφανώς αγνοούσε ότι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι αδίκημα διαρκές και δεν υπόκειται σε παραγραφή. Γι’ αυτό ακριβώς το αδίκημα θα καταθέσει σήμερα στους ανακριτές και όχι για μια σειρά άλλων υποθέσεων για μίζες από εξοπλιστικά που διαβιβάστηκαν στη Βουλή.

Οι κύριοι λογαριασμοί που φέρεται να χρησιμοποίησε ο πρώην Υπουργός για τη διακίνηση ύποπτων χρηματικών ποσών είναι 7 και αφορούν στις ελβετικές τράπεζες EFG BANK, Credit Lyonnais (Suisse), UBS A.G,Gredit Suisse,Hypo Swiss Bank. Από αυτούς τους λογαριασμούς – κατά την κατηγορία πάντα – χρησιμοποιήθηκαν 35 υπολογαριασμοί δια των οποίων φέρεται να εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις επενδύσεων , με μοναδικό σκοπό να χάνεται κάθε φορά η πηγή της προέλευσης κάθε επιμέρους χρηματικού ποσού.

Ωστόσο, κατά την πορεία των σύνθετων αυτών κινήσεων διαπιστώθηκε ότι τα επίμαχα χρηματικά ποσά κατέληγαν σε συγκεκριμένο λογαριασμό δια του οποίου διαμοιράζονταν εν συνεχεία και πάλι σε άλλους λογαριασμούς, στους οποίους εμφανιζόταν ως συνδικαιούχος η Σταυρούλα Κουράκου και μερικών ο ίδιος ο Γ. Παπαντωνίου ως τελικός αποδέκτης αυτών.

Δωροδοκία

Όμως λίγες μέρες πριν απολογηθεί για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ο κ. Παπαντωνίου δέχτηκε ένα ακόμα χτύπημα. Πρόκειται για την αποστολή στη Βουλή 2 δικογραφιών η μια αφορά εξοπλιστικά προγράμματα με βάση νεότερα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί από την Ελβετία και την Κύπρο και η δεύτερη τη δικογραφία για τη μεταβίβαση του πολυτελούς ακινήτου του πρώην Υπουργού στην Σύρο.

Το νομικό χτύπημα εδράζεται στο γεγονός ότι λίγες μέρες πριν απολογηθεί για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, μαθηματικά οδηγείται σε νέα δίωξη(;) για παθητική δωροδοκία. Τυπικά αυτά τα νέα στοιχεία που στάλθηκαν στη Βουλή δεν αποτελούν μέρος της δικογραφίας για την οποία θα απολογηθεί αλλά προφανώς βαραίνουν πολύ το κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποστολή στη Βουλή έγινε μετά την αποκάλυψη από τις αρχές στοιχείων από τις Ελβετικές και Κυπριακές αρχές, που αφορούν τόσο σε κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών , όσο και διαφόρων off shore, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών λειτουργών.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/345330-7-mayroi-logariasmoi-kratane-ton-Gianno ΠΟΛΙΤΙΚΗ

The post 7 μαύροι λογαριασμοί κρατάνε τον Γιάννο appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή