Αχτσιόγλου: Το σχέδιό μας για την επόμενη ημέρα είναι η ενίσχυση της εργασίας

Αχτσιόγλου: Το σχέδιό μας για την επόμενη ημέρα είναι η ενίσχυση της εργασίας

Στο σχέδιο της επόμενης ημέρας, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιώντας ειδική μνεία στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Το ποια πολιτική θα εφαρμοστεί, μετά την έξοδο από το μνημόνιο, δεν είναι δεδομένο» τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως, δεδομένη δεν ήταν, συμπλήρωσε, ούτε «η έξοδος από το πρόγραμμα».

Αντιθέτως, συνέχισε, «επετεύχθη επειδή η παρούσα κυβέρνηση ανέλαβε τα ηνία της χώρας». Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε, ότι «το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, έχει στο επίκεντρο την ενίσχυση της εργασίας, την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζόμενων και την αύξηση των μισθών τους».

«Όλα αυτά είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη» έσπευσε να προσθέσει, και συνέχισε: «Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις -και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα. Μπροστά μας έχουμε όμως, κάτι κρισιμότερο: τον μισθό».

«Η αύξηση του αποτελεί τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου. Άλλωστε μ’ αυτήν την πράξη θα χτυπήσουμε τον πυρήνα της κοινωνικά ολέθριας θέσης ότι τάχα, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας επέρχεται μέσα από τη συμπίεση των μισθών» επεσήμανε.

«Πρέπει να είμαστε πεπεισμένοι για τη σπουδαιότητα και την ορθότητα του πολιτικού μας στόχου. Διότι σ’ αυτή τη μάχη είμαστε μόνοι μας» υποστήριξε, αναφέροντας ότι «δυστυχώς δεν έχουμε μια σοβαρή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση να στηρίζει αυτούς τους στόχους και να διεκδικεί».

Και κατέληξε: «Αυτά τα ζητήματα του πολιτικού προσανατολισμού και του σχεδίου μας με σαφείς αιχμές, έχουν τη μεγαλύτερη σημασία, ενώ λιγότερη σημασία έχουν το ποια πρόσωπα θα τα υλοποιήσουν».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344606-Achtsiogloy-To-schedio-mas-gia-ten-epomene-emera-einai-e-enischyse-tes-ergasias ΠΟΛΙΤΙΚΗ

The post Αχτσιόγλου: Το σχέδιό μας για την επόμενη ημέρα είναι η ενίσχυση της εργασίας appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή