Αυξάνεται η παρουσία και οι εφορμήσεις μεταναστών στο νέο λιμάνι της Πάτρας – Οργανώνονται ξανά σε ομάδε […]

Αυτό που μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πλέον οι λιμενικοί στον νότιο λιμένα της Πάτρας, δηλαδή τις μεμονωμένες εφορμήσεις αλλοδαπών ανα δύο ή ακόμη και ένα άτομο, φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες έχει αλλάξει. Η επιχείρηση της αστυνομίας στις 15 Μαΐου άλλαξε την εικόνα της παραλιακής, ωστόσο οι επιστροφές αλλοδαπών πίσω στην Πάτρα ήταν σχεδόν βέβαιη εξέλιξη, από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Κι ενώ η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη και επίσης αστυνομικοί με οχήματα έκαναν περιπολίες και προσαγωγές κάθε φορά που εντόπιζαν μετανάστες γύρω από Λαδόπουλο και ΑΒΕΞ, φαίνεται πως έχουν αρχίσει εκ νέου να συγκεντρώνονται αρκετοί αλλοδαποί στην παραλιακή.

Οι εικόνες από το βίντεο που τραβήχτηκε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, εντός της λιμενικής ζώνης στον νότιο λιμένα, είναι χαρακτηριστικό. Σε αυτό φαίνονται μετανάστες να κινούνται με την άνεσή τους μέσα στο νέο λιμάνι, κάποιοι άλλοι να παρακολουθούν από το άτυπο παρατηρητήριο στην οροφή του Λαδόπουλου και επίσης άλλα άτομα να αναμένουν στην είσοδο του πρώην εργοστασίου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία