Αγιασμός των Κατηχητικών σχολείων και λοιπών δραστηριοτήτων της Αγίας Τριάδας Αγρινίου

Με την επιστολή αυτή επικοινωνώ μαζί σας για να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω για την ενεργό και συνειδητή συμμετοχή που επιδείξατε και επιδεικνύετε ως πιστά μέλη της Εκκλησίας μας στις λατρευτικές εκδηλώσεις, αλλά και σε όλες τις δραστηριότητες της ενορίας μας. Είναι ενθαρρυντικό και δοξάζουμε τον Τριαδικό Θεό γιατί σήμερα στη νέα εποχή της πολυπολιτισμικότητας, της παγκοσμιοποίησης, του μηδενισμού και του ηδονισμού, που χλευάζονται και αμφισβητούνται όλα όσα παράγουν σκέψη και ήθος, άνθρωποι όλων των ηλικιών εμπιστεύονται την Αγία μας Εκκλησία, κεφαλή της οποίας είναι ο αιώνιος νικητής Ιησούς Χριστός.

Η ενοριακή ζωή αποτελεί την μικρότερη ενότητα εκκλησιαστικής ζωής και εμείς οι Χριστιανοί «σύμψυχοι, το εν φρονούντες» κατά τον Απόστολο Παύλο, έχουμε ένα φρόνημα, να αγωνιστούμε για την αγιότητα και για την ένωσή μας με τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και τους εν Χριστώ αδερφούς μας.

Με τη χάρη και τη βοήθεια του Θεού μας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Κοσμά και φέτος η ενορία του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου, ανοίγει την στοργική αγκαλιά της και μας καλεί όλους να συμμετέχουμε με περισσότερο ζήλο και μεγαλύτερη ζέση στις λατρευτικές και λοιπές δραστηριότητες της.

Απευθύνομαι όμως με μεγαλύτερο πόνο και αγωνία προς τους γονείς, οι οποίοι γνωρίζουν ότι τα παιδιά είναι ένα ανεκτίμητο δώρο που μας εμπιστεύθηκε ο Θεός και μια μέρα θα δώσουμε λόγο στον δικαιοκρίτη Κύριο για το πώς τα αναθρέψαμε. Ας αυξήσουμε, με το παράδειγμά μας και με τα λόγια μας, το έμφυτο θρησκευτικό τους συναίσθημα. Να δείξουμε στα παιδιά μας τον ΧΡΙΣΤΟ! Να τα οδηγήσουμε στο Κατηχητικό Σχολειό, το «σχολείο του Χριστού», στο οποίο πρότυπα των παιδιών μας είναι οι Άγιοι που τιμούμε καθημερινά και παραδειγματιζόμαστε με τους άθλους τους.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μας λέει ότι «το πρώτο πέλαγος που συναντούμε στη ζωή μας είναι το πέλαγος της παιδικής ηλικίας, στο οποίο επικρατεί μεγάλη ταραχή, γιατί τα παιδιά είναι επιπόλαια, αλλάζουν εύκολα συμπεριφορά και δεν παρουσιάζουν σταθερότητα». Σε αυτό λοιπόν το πέλαγος, για την αντιμετώπιση της τρικυμίας να δώσουμε την διακυβέρνηση του πλοίου στον Χριστό. Τότε μόνο τα παιδιά μας κατά τον Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό, θα αποκτήσουν χριστιανική ευγένεια «δηλαδή την ευαγγελική ηθική τελειότητα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της οποίας είναι το γενναίο φρόνημα, η ελευθερία, η φιλοτιμία, η αφθονία, η χάρη, η μεγαλοφροσύνη, η μεγαλοψυχία, η ευκοσμία, το θάρρος, η αγαθή προαίρεση, ο άριστος τρόπος, η δικαιοσύνη και η αλήθεια».

Στην Ενορία μας θα λειτουργήσουν Κατηχητικά Σχολεία όλων των βαθμίδων.

ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ:

  • Κάθε Σάββατο στις 15:30 μ.μ. θα γίνεται το Κατηχητικό Σχολείο των Κοριτσιών Δημοτικού.
  • Κάθε Σάββατο στις 16:30 μ.μ. θα γίνεται το Κατηχητικό Σχολείο των Κοριτσιών Γυμνασίου και Λυκείου.

ΑΓΟΡΙΩΝ:

  • Κάθε Σάββατο στις 10:00 π.μ. θα γίνεται το Κατηχητικό Σχολείο των Αγοριών Δημοτικού.
  • Κάθε Σάββατο στις 11:00 π.μ. θα γίνεται το Κατηχητικό Σχολείο των Αγοριών Γυμνασίου και Λυκείου.

Επίσης, στην ενορία μας θα λειτουργήσει και φέτος Εντευκτήριο (αίθουσα ψυχαγωγίας) εξοπλισμένο με διάφορα παιχνίδια, στο οποίο τα παιδιά θα περνούν ευχάριστα και θα ψυχαγωγούνται όπως θέλει ο Θεός. Το Εντευκτήριο θα στεγαστεί στο ισόγειο του Φαφούτειου Ιδρύματος που βρίσκεται όπισθεν του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος και θα λειτουργεί κάθε απόγευμα.

Κάθε Τετάρτη στις 5:00 το απόγευμα θα γίνεται Κύκλος Μελέτης Αγίας Γραφής για άνδρες και γυναίκες, καθώς και συνάντηση νέων ζευγαριών και φοιτητών στις 6:00 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε, λοιπόν με αγάπη πολύ και εκτίμηση εσάς και τα παιδιά σας την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις 10:30΄ το πρωί στον Αγιασμό, για την έναρξη των Κατηχητικών μαθημάτων και των λοιπών δραστηριοτήτων της ενορίας μας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος.

Με αγάπη Χριστού και εκτίμηση
Ο υπεύθυνος Νεότητας

Αρχιμ. Νεκτάριος Τριάντης

Θρήνος στην ΠΑ: Αυτοκτονία Επισμηνία στην 110 Πτέρυγα Μάχης


Πηγή