Αγρίνιο: Γυναικεία υγεία, τοκετός και πρόληψη

Δράσεις ευαισθητοποίησης στο Αγρίνιο

Αρκετά τα ραντεβού για test pap που θα γίνουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο, για την γυναικεία υγεία και τον τοκετό, με στόχο την γνώση και την πρόληψη που σώζουν ζωές. Η εκδήλωση αυτή, πλην των ομιλιών που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδας) στις 18.00μ.μ., περιλαμβάνει και δεύτερο σκέλος που προηγείται και ξεκινά σήμερα με δωρεάν test pap.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου, Κώστα Καλαντζή: «τα ραντεβού για το test pap έχουν ήδη καλυφθεί. Οι γυναίκες που θα κάνουν test pap είναι πολλές. Όλες τις ώρες που έχει προγραμματιστεί να γίνουν τα test pap στο Κοινωνικό Ιατρείο Στράτου (15.00 – 20.30), στο Κοινωνικό Ιατρείο στο Αγρίνιο (10.00 – 14.00) και στο ΠΕΔΥ Αγρινίου (πρώην ΙΚΑ) η ροή των ραντεβού θα είναι συνεχής. Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα με τις ομιλίες σπουδαίων επιστημόνων. Η ενημέρωση είναι κάτι καινούριο για την περιοχή για το συγκεκριμένο θέμα και κυρίως οι γυναίκες θα πρέπει να παρευρεθούν στην εκδήλωση για να μάθουν νέα πράγματα και νέες μεθόδους για τον φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική, πρόληψη για τον γυναικείο καρκίνο, νεότερες μεθόδους αντισύλληψης και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, θέματα που δύσκολα έμπαιναν στο τραπέζι του διαλόγου. Επίσης, θα ενημερωθούν για το θέμα του οικογενειακού γιατρού και τα δίκτυα ΠΥΥ Μαιών και την πρόληψη».

Για την εκδήλωση αυτή υπήρξε σύμπνοια από τον Δήμο Αγρινίου, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αγρινίου, το Παρατηρητήριο Μαιευτικής Βίας, το Σύλλογο Μαιών Πάτρας, τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, την 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου, το Κέντρο Υγείας Αγρινίου (ΠΕΔΥ) και την 6η ΥΠΕ.

«Όλοι μαζί συνδιοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή και πιστεύω πως η προσπάθειά μας θα πάει καλά. Το βασικό είναι η ενημέρωση, μέσω της οποίας κάθε γυναίκα μπορεί να προστατέψει τον εαυτό της. Θα υπάρχουν παντού εκπρόσωποι του Κοινωνικού Ιατρείου, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν την κάθε γυναίκα και στο διαδικαστικό ζήτημα και ως προς την καλύτερη ενημέρωσή της» σημείωσε ο κ. Καλαντζής.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η έγκυρη ενημέρωση του κοινού από ειδικούς επιστήμονες για θέματα που απασχολούν τον γυναικείο πληθυσμό, την αλλαγή τρόπου συμπεριφοράς απέναντι στα νοσήματα που αφορούν την σεξουαλική μας υγεία, αλλά και τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης.

Προεδρείο:

Μιλτιάδης Ζαμπάρας Υποδιοικητής 6ης ΥΠΕ

Μαρία Κιούρτη – Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Πάτρας

Στράτος Ιωάννης – Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος

Ομιλητές της Εκδήλωσης:

Κωνσταντίνα Νούσια, Μαία MSc PhD (c),Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μαιευτικής Βίας,

Αντιπρόεδρος του ΣΕΜΜΠ

Φυσιολογικός Τοκετός μετά από Καισαρική – Γυναικολογική-Μαιευτική βία στη Διεθνή και Ελληνική πραγματικότητα

Νικόλαος Σαλάκος, Αν. Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρόληψη Γυναικολογικού Καρκίνου.

Αλέξανδρος Αρτόπουλος, Ειδ. Μαιευτήρας -Γυναικολόγος, Β’ Μαιευτική Κλινική Αρεταίειο Νοσοκομείο

Νεότερες μέθοδοι αντισύλληψης και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Χαράλαμπος Καραχάλιος , PhD ,Διδάκτωρ Γυναικολογίας – Μαιευτικής, Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών

Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Έλενα Αναστασοπούλου, Μαία, Msc(c), Ταμίας του ΣΕΜΜΠ

Δίκτυα Π.ΥΥ. Μαιών και πρόληψη

Κωνσταντίνος Ποσονίδης, Γενικός Ιατρός-3η ΤΟΜΥ Αγρινίου

Οικογενειακός Ιατρός -Τ.Ο.Μ.Υ

kalantzis-kostas
O Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου, Κώστας Καλαντζής


Πηγή