Αγρίνιο: Σαββατοκύριακο αθλητικής πανδαισίας από την ΓΕΑ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με τον Δήμο Αγρινίου, διοργανώνει Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και Ποδηλασίας με την ονομασία «Τρέχω – Βαδίζω – Ποδηλατώ στην πόλη μου», την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στην κεντρική πλατεία Αγρινίου και ώρα 11:00 πμ, ενώ την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου για πρώτη φορά διοργανώνεται στο Αγρίνιο το «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού».

Για την προώθηση των εν λόγω διοργανώσεων, νωρίτερα παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο της ΓΕΑ Χρήστο Θετάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.

Ο αγώνας απευθύνεται σε κάθε πολίτη του Αγρινίου, οποιασδήποτε ηλικίας, σε ομάδες, συλλόγους και οικογένειες. Το «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» περιλαμβάνει 13 γρίφους σε περιμένουν για να βρεις τον Κρυμμένο Θησαυρό. Φτιάξε την δική σου ομάδα από 3-8 άτομα, δώσε της όνομα και χρώμα και ετοιμάσου για μία μοναδική εμπειρία!!Βρες τους γρίφους, φωτογραφίσου μαζί τους, ανακάλυψε καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης και ζήσε από κοντά το Πρώτο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού του Αγρινίου. Θα ακολουθήσουν στις 7.00 το απόγευμα οι βραβεύσεις των ομάδων και συναυλία στην κεντρική πλατεία!

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να διαβούμε τους δρόμους της πόλης μας τρέχοντας, βαδίζοντας, ποδηλατώντας και διασκεδάζοντας. Όλοι μαζί ένας αγώνας, μια γιορτή, μία ανάσα, μια πόλη!

Μέρα πρώτη: Πρώτο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού
▶ Φτιάχνετε ομάδα από 3-8 άτομα, ορίζετε αρχηγό, όνομα ομάδας και ένα χρώμα. Συμπληρώνετε την αίτηση που θα βρείτε στην γραμματεία της Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου-ΓΕΑ. Οι αιτήσεις των ομάδων θα πρέπει να γίνουν μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ. Οι πρώτες ομάδες ήδη δήλωσαν συμμετοχή και φαίνονται αποφασισμένες!!
▶ Σάββατο 20/10 και ακριβώς στις 11 το κυνήγι ξεκινάει.13 γρίφοι που έχουν σχέση κυρίως με την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του Αγρινίου σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις. Μερικά πράγματα που θα χρειαστείτε: Να περιμένετε και εκπλήξεις. Θα υπάρχουν βραβεία για τις 3 πρώτες ομάδες !!!
▶ 17.00:τέλος χρόνου!!Θα ακολουθήσουν στις 19.00 στην κεντρική πλατεία βραβεύσεις των ομάδων και συναυλία με τους Blues Bash για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την εύρεση του Κρυμμένου Θησαυρού!!

Μέρα Δεύτερη: Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ.
▶ Δηλώστε συμμετοχή και πάρτε το νούμερο σας από την Τετάρτη έως την Παρασκευή και ώρες 18:00-20:00 και το Σάββατο από 10.00-14.00 από το Παπαστράτειο Μέγαρο. Θα υπάρχει η δυνατότητα για περιορισμένο αριθμό εγγραφών μέχρι μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν έως τον αριθμό των 1000 δηλωθέντων ατόμων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ΟΛΟΙ όσοι τερματίσουν θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο με την ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ. Για φροντιστήρια, συλλόγους κλπ υπάρχει και η δυνατότητα για μαζικές εγγραφές κατόπιν συννενόησης.
Στις 10.30 live workout party πάνω στην πλατεία για όλους όσους κάνουν ποδήλατο, τρέξουν ή βαδίσουν!
Στις 11:00 θα δοθεί η εκκίνηση για τους ποδηλάτες και στις 11:05 θα ξεκινήσουν οι δρομείς και οι περιπατητές. Θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις και φυσικά μουσική στον χώρο της πλατείας. Μία καλή ευκαιρία να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς του Αγρινίου, να διασκεδάσουμε, να βγούμε από το σπίτι και να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο με τα παιδιά μας, να παίξουμε και να χαρούμε την πόλη μας. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος,τον Δήμο Αγρινίου και όλους τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν!! Για περισσότερες πληροφορίες, απορίες και ιδέες μπορείτε να καλείτε στην γραμματεία της ΓΕΑ (2641024767) και στα τηλέφωνα 6947203483 (Τάκης Χατζηγεωργίου) και 6945297707 (Ανδρέας Σκαρτσάρης).

sinenteyxi-typou-gea (1)

sinenteyxi-typou-gea (2)

Αιτωλοακαρνανία: Σε απόγνωση (ξανά) ελαιοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι


Πηγή