Αλέκα Τσιλιγιάννη:Η αυτοψία ενισχύει την εκτίμηση για ατύχημα που της προκάλεσε το θάνατο

Την περασμένη Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η αυτοψία από τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη στο ασανσέρ μεταφοράς τροφίμων του πολυτελούς ξενοδοχείου των Χανίων.

Εκεί όπου βρέθηκε αναίσθητη στις 20 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν καταλήξει, η 20χρονη Αλέκα Τσιλιγιάννη με καταγωγή από τη Μακρυνεία.

Το άτυχο κορίτσι έκανε την πρακτική του στο ξενοδοχείο από τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, από την αυτοψία ενισχύεται η αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή περί ασφυξίας θέσης. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, αυτή προκλήθηκε από κάτι που προκάλεσε την διακοπή οξυγόνωσης του εγκεφάλου με αποτέλεσμα τη νέκρωση του.

Με λίγα λόγια, αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, όπως επίσης και το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και γι’ αυτό το λόγο δεν βγαίνουν περισσότερα στη δημοσιότητα.

Το πιθανότερο είναι ο θάνατος να οφείλεται σε εργατικό ατύχημα, το οποίο όμως προκλήθηκε από κάποιο εξάρτημα το οποίο βρίσκεται στο χώρο του μοιραίου ασανσέρ.

Όχι δηλαδή από κάποιο ρούχο που φορούσε η 20χρονη και που πιάστηκε στο ασανσέρ, όπως εικάζονταν πριν από την αυτοψία.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο αυτή να μην ήταν η πρώτη φορά που κάποιος εργαζόμενος χρησιμοποίησε το εν λόγω ασανσέρ για τη μετακίνηση του.

Από την πλευρά του το ξενοδοχείο, προ ημερών, δήλωνε άγνοια για το πώς μπορεί να βρέθηκε η 20χρονη στο ασανσέρ.

Είχε σημειωθεί μάλιστα από την διεύθυνση πως το συγκεκριμένο ασανσέρ χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για την μεταφορά τροφίμων και εμπορευμάτων και όχι προσωπικού.

Για το τραγικό περιστατικό έχει επιληφθεί και η Επιθεώρηση Εργασίας Χανίων, ενώ και η οικογένεια αναμένει τα αποτελέσματα.

Όπως και να έχει, αναμένεται με ενδιαφέρον η ολοκλήρωση των ερευνών για το τι τελικά συνέβη…

The post Αλέκα Τσιλιγιάννη:Η αυτοψία ενισχύει την εκτίμηση για ατύχημα που της προκάλεσε το θάνατο appeared first on patrastimes.gr.


Πηγή