Αμαλιάδα: Μακρά διαδρομή αθόρυβης προσφοράς για το απερχόμενο ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού

Άδοξα τερματίστηκε η μακρά εθελοντική πορεία, διάρκειας 28 ετών, των μελών του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας, καθώς πρόσφατα απομακρύνθηκαν όλα τα μέλη από την θέση τους με απόφαση της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μία απόφαση που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά αλλά και πικρία, καθώς δεν συνοδευόταν από κάποια αιτιολογία. Η δράση του Διοικητικού Συμβουλίου τα τελευταία 28 χρόνια είναι γνωστή, η προσφορά αυταπόδεικτη και δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την περιγράψει κάποιος.

Άλλωστε, την γνωρίζουν καλά όσοι συνεργάστηκαν μαζί τους και την γνωρίζουν καλά οι ωφελούμενοι, οι οικογένειες που όλα αυτά τα χρόνια είχαν ένα στήριγμα, είχαν ανθρώπους να ακουμπήσουν, ανθρώπους να τους βοηθήσουν στα δύσκολα.

Διακριτικά και αθόρυβα, χωρίς ποτέ να εκτεθεί καμία οικογένεια και με την συμβολή των ανθρώπων που προσέφεραν πολλές φορές και από το υστέρημά τους, τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου προσέφεραν σημαντικότατο έργο.

Με την αποχώρησή τα μέλη του απερχόμενου Συμβουλίου, η Μαρία Ρέτση- Χριστοφόρου, η Τασία Ζωνόρου- Μπίκου, ο Χαράλαμπος Τουρούκης, η Γεωργία Παναγιωτάρα, η Μαρία Κολοκούτσα και η Σταυρούλα Χατζή- Γεωργακοπούλου, θέλουν να πουν ένα ‘’ευχαριστώ’.

Το ευχαριστήριο

Ειδικότερα, στο Ευχαριστήριό του το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο, βάσει απόφασης της 30ης Αυγούστου με υπ’ αριθμ 5147/4-9-2018 της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, απομακρύνθηκε χωρίς αιτιολογία και πριν τις επικείμενες εκλογές στα τέλη του 2018 και μετά από μακρά εθελοντική πορεία των μελών 28 ετών, 23 ετών, 10 ετών, 5 ετών και με άριστη συνεργασία επί σειρά ετών με την Κεντρική Διοίκηση και Διεύθυνση Οικονομικών- Περιφερειακών Τμημάτων- Εράνου και Πρόνοιας. Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστό στις ηθικές αξίες και θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, ‘Ενότητα’, ‘Παγκοσμιότητα’, ‘Ανθρωπισμός’, ‘Αμεροληψία’, ‘Ουδετερότητα’, ‘Εθελοντισμός’, ‘Ανεξαρτησία’, προσέφερε βοήθεια με αγάπη, διακριτικότητα, σεβασμό και αυταπάρνηση, έχοντας ως μοναδική αποστολή να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο ευάλωτων συνανθρώπων μας που ευρίσκοντο σε ανάγκη. Ανταποκρίθηκε σε φυσικές καταστροφές και σε οποιαδήποτε έκκληση βοήθειας.

Το απερχόμενο Συμβούλιο θέλει να ευχαριστήσει καθ’ όλη την περίοδο προσφοράς του, τους Δημάρχους Αμαλιάδας κ.κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, Ιωάννη Λυμπέρη και Δημήτρη Κράλλη, τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας και ιδιαίτερα τον ιατρό κ. Κώστα Τσαούση για την άψογη συνεργασία των 2 ετών στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων LM Μυρσίνης, τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις, αθλητικούς Συλλόγους, Σύλλογο ΑΜΕΑ, πολιτιστικούς Συλλόγους, σχολεία, την ΔΗΜΤΟ Ήλιδας Ν.Δ. και όλους τους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη τους και την συνεχή στήριξη στο πρόσωπό μας».


Πηγή