Αμφιλοχία: Διαβούλευση με τους καταστηματάρχες για τη δημιουργία Open Mall

Να μετατρέψει σε μια ελκυστική αγορά τις οδούς Βασιλείου Καραπάνου και Θεοδώρου Χαβίνη, δύο εκ των κεντρικότερων και εμπορικών δρόμων της αγορά της Αμφιλοχίας, στοχεύει ο δήμος Αμφιλοχίας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμφιλοχίας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της ένταξης στο πρόγραμμα Open Mall.
«Μέσω του προγράμματος, θα γίνουν έργα ανάπλασης στους βασικούς αυτούς δρόμους έτσι ώστε να αποκτήσει έναν κοινό, διακριτό χαρακτήρα και να αναβαθμιστεί», ανέφερε στην ομιλία του ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Χούτας.
Όπως ανέφερε ο κ. Χούτας, η ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα αυτό μεταφράζεται σε αναπλάσεις των πεζοδρομίων, στην κατασκευή ομοιόμορφου δικτύου φωτισμού και στην αναμόρφωση των προσόψεων των καταστημάτων. Ο δήμος επέλεξε τους δύο αυτούς οδούς, καθώς πληρούν τις προϋποθέσεις που απαιτεί το πρόγραμμα με κύριο μέτρο την ήπια κυκλοφορία οχημάτων.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατάθεση πρότασης από μέρους του δήμου είναι να συμφωνεί το 80% των καταστηματαρχών με τα μέτρα αυτά. Για αυτόν τον λόγο, ο δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμφιλοχίας κάλεσαν χθες το βράδυ τους καταστηματάρχες στην αίθουσα του δημαρχείου Αμφιλοχίας και τους παρουσίασαν τις δυνατότητες του προγράμματος αυτού.
Την τεχνική περιγραφή έκανε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ο κ. Γρηγόρης Μίλης και την διαδικασία για την ένταξη στο πρόγραμμα ο εκπρόσωπος του επιμελητηρίου κ. Απόστολος Αυγερινός.
Η ανταπόκριση ήταν ιδιαίτερα θετική, γεγονός που δείχνει πως μάλλον θα συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υπογραφών που απαιτούνται ώστε μέχρι τέλους του μήνα η πρόταση να κατατεθεί.

e-maistros.gr

amfilox

Αγρίνιο: Κάθε Σάββατο το Θεατρικό Εργαστήρι για εφήβους


Πηγή