Αμφιλοχία: Προσπάθεια να λυθεί το θέμα με τη μεταφορά των μαθητών

Ξεπερνώντας τον νομικό σκόπελο που δεν επιτρέπει την μίσθωση ιδιωτικού αυτοκινήτου- ταξί από την Αμφιλοχία στον Ορεινό Βάλτο προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα μετακίνησης των μικρών παιδιών.

Οι δεκαπέντε μικροί μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την αρχή της σχολικής χρονιάς αναγκάζονται να ανεβαίνουν σε μία καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου για να μπορέσουν να φτάσουν στο σχολείο τους που είναι στην Χρυσοπηγή περίπου 10 χιλιόμετρα από το την περιοχή τους, το Θεριακήσι το Κατσουλάρη τον Πετσαλά και αλλού .Ο οδηγός, πατέρας και αυτός, του αγροτικού σχολικού που μεταφέρει τους μαθητές έκανε παρέμβαση σε τοπική ιστοσελίδα της Αιτωλοακαρνανίας (iAitoloakarnania) αναφέροντας ότι μαζί με τον αδερφό του μεταφέρουν τα παιδιά στο δημοτικό σχολείο της Χρυσοπηγής τρέμοντας κάθε λεπτό να μη συμβεί κάτι άσχημο στον κακοτράχαλο δρόμο του δικτύου του ορεινού Βάλτου.

Η μεταφορά αυτή βέβαια με το αγροτικό σχολικό γίνεται μόνο τις ημέρες που το επιτρέπει ο καιρός όπως αναφέρει ο ίδιος στην παρέμβαση του, όταν βρέχει ή κάνει κρύο τα παιδιά δεν πάνε καθόλου σχολείο.

Όπως μας ενημέρωσε ο Προϊστάμενος Πρωτoβάθμιας Εκπαίδευσης του Nομού Χρήστος Κολοβός, το πρόβλημα μη μίσθωσης αυτοκινήτου προέκυψε φέτος και αυτό έχει να κάνει με τους διαγωνισμούς που μέχρι στιγμής δεν είχαν αποτέλεσμα λόγω του ότι η έδρα των ταξί βρίσκεται στην Αμφιλοχία και όχι στην περιοχή του ορεινού Βάλτου. Βάσει της νομοθεσίας δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιούν μετακινήσεις σε περιοχές εκτός της έδρας τους .Οι προσπάθειες που έγιναν προς την πλευρά του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας δεν απέδωσαν μέχρι στιγμής γιατί δεν έχει επιπλέον διαθέσιμο mini bus προκειμένου να φτάνει στους στενούς και ορεινούς δρόμους .Χαρακτηριστικό είναι ότι η περιοχή όπου βρίσκονται οι μικροί μαθητές χιλιομετρικά είναι πιο κοντά στο Κομπότι της Άρτας από ότι στην Αμφιλοχία που είναι η έδρα του δήμου .

Μία νέα διαδικασία πάντως για την μίσθωση ιδιωτικού αυτοκινήτου μέσω διαγωνισμού -προσφορών έγινε τις προηγούμενες ημέρες.

Στόχος είναι να προσπεράσουν το νομικό κώλυμα που προκύπτει λόγω της έδρας των ταξί στην Αμφιλοχία και να μπορέσουν την επόμενη εβδομάδα είτε με ταξί μισθωμένο, είτε με μικρό λεωφορείο του ΚΤΕΛ να πραγματοποιούνται κανονικά τα δρομολόγια.

Nίκη Παπαδούλα /ert.gr

Αγρίνιο: Γυναικεία υγεία, τοκετός και πρόληψη


Πηγή