Ανάστατοι οι κάτοικοι στο Χειμαδιό και την Κουτσοχέρα: Χάνουν αιφνιδιαστικά την γη τους μετά από 200 χρόνια…

Αναστάτωση επικρατεί στο Χειμαδιό αλλά και στην περιοχή της Κουτσοχέρας, καθώς οι κάτοικοι κινδυνεύουν να χάσουν τη γη που καλλιεργούν εδώ και 200 χρόνια από γενιά σε γενιά.

Και τούτο γιατί η Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων διεκδικεί 7.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης που ισχυρίζεται ότι ανήκουν στο ομώνυμο Μετόχι που διαθέτει στην περιοχή, και αποτελεί δώρο του Πασά Καράτουλα στην ερωμένη του Ρετεντού.

Η Μονή το Σάββατο έχει προγραμματίσει πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση των 7.000 στρεμμάτων, γεγονός που σηματοδοτεί και την απομάκρυνση των καλλιεργητών οι οποίοι πλέον για να παραμείνουν στις περιουσίες τους καλούνται να πληρώσουν ενοίκιο.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Πύργου για το σοβαρό αυτό ζήτημα ο πρόεδρος του Χειμαδιού Θεόδωρος Μπάλλας είπε ότι οι κάτοικοι που αιφνιδιάστηκαν δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια» αλλά θα παλέψουν να κρατήσουν την περιουσία τους που βρήκαν από τους πατεράδες και τους παππούδες τους 200 χρόνια τώρα ξεκινώντας δικαστικό αγώνα με πρώτο βήμα της ανακοπή της πλειοδοτικής διαδικασίας ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα βρει την λύση του τώρα πια μόνο με πολιτική παρέμβαση….


Πηγή