Ανοίγει και πάλι την Παρασκευή ο ιερός ναός Αγίου Γερασίμου Πατρών

Την μνήμη του Αγίου Γερασίμου, Πολιούχου της Κεφαλονιάς τιμά η εκκλησία μας το ερχόμενο Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 και στην Πάτρα ο εορτασμός στην ενορία του Αγίου Γερασίμου στην Ακτή Δυμαίων θα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα και για έναν επιπλέον λόγο. Ο λόγος είναι ότι ο ιερός ναός που είχε πληγεί από τον σεισμό του Ιουνίου του 2008, είναι έτοιμος και πάλι να υποδεχθεί τους πιστούς μετά από δέκα χρόνια και τέσσερις μήνες.

Την Παρασκευή 19/10, παραμονή της εορτής, στις 17.30 το απόγευμα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα τελέσει, όπως αναγγέλθηκε τα θυρανοίξεια του ανακαινισμένου ιερού ναού που ανακατασκευάστηκε και παραδίδεται ξανά στην Θεία λατρεία.

Μετά τα θυρανοίξεια και τον πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, θα ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία και το Σάββατο 20/10 το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο, αναφερόμενος και στο χαρμόσυνο γεγονός της επαναλειτουργίας του κυρίως ιερού ναού μιας και μέχρι πρότινος οι Θείες λειτουργίες αναγκαστικά τελούνταν στο διπλανό εκκλησάκι, στον περίβολο του ναού.

Τέλος το απόγευμα του Σαββάτου μετά τον εσπερινό που θ' αρχίσει στις 18.00, θα γίνει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γερασίμου στις οδούς Ιεροθέου, Κορίνθου, Βορείου Ηπείρου και επιστροφή στην Ακτή Δυμαίων.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    17 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία