Αβόρανη – Τροχός Αγρινίου: Δρόμος ατυχημάτων! (ΦΩΤΟ)

Σοβαρό τροχαίο χθες το πρωί στο σημείο – «καρμανιόλα» – Στο νοσοκομείο τρεις γυναίκες, ζητούμενο οι βελτιωτικές παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας

Το οδικό δίκτυο μεταξύ της περιοχής του Τροχού Αγρινίου και της Αβόρανης αποτελεί από τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα σημεία για τους οδηγούς. Καθημερινά αναρίθμητοι πολίτες προερχόμενοι από τα χωριά του πρώην Δήμου Θεστιέων και του Δήμου Θέρμου, αλλά και από την αντίστροφη κατεύθυνση, είναι αναγκασμένοι να διέρχονται από το σημείο αυτό. Κατά το παρελθόν, από τους δύο τότε Δήμους Θεστιέων και Αγρινίου, είχε ειπωθεί ότι το εν λόγω σημείο, που δεν ξεπερνά το χιλιόμετρο, πρέπει να βελτιωθεί ή να γίνει νέα χάραξη του δρόμου, αλλά ο δρόμος αυτός ανήκει στην Περιφέρεια. Μήπως η ώρα έφτασε;

Τα αναρίθμητα τροχαία ατυχήματα ακόμα δυστυχήματα που σημειώνονται στη διαδρομή αυτή το επιτάσσουν. Συχνά, τόσο στις απότομες και επικίνδυνες στροφές που οδηγούν από τον Τροχό Αγρινίου στη γέφυρα της Αβόρανης και τούμπαλιν, αλλά και πάνω στη γέφυρα, καταγράφονται ουκ ολίγα τροχαία. Πολλά σημεία του δρόμου μαρτυρούν ότι υπάρχει πρόβλημα, προστατευτικές μπάρες ισοπεδωμένες, συρματοπλέγματα και πινακίδες με περίεργη κλήση, σπασμένα κράσπεδα στην γέφυρα κλπ.

Η «Σ» είχε αναδείξει την αναγκαιότητα βελτιωτικών παρεμβάσεων στο σημείο για την άρση της επικινδυνότητας από τις 10 Οκτωβρίου του 2013.

26-10-182

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Θεστιέων και πρώην Πρόεδρος της Τ.Κ. της Νέας Αβόρανης Κωνσταντίνος Μαραβέλης μιλώντας στη «Σ» με αφορμή το χθεσινό σοβαρό τροχαίο στη θέση Τροχός στην Αβόρανη σημείωσε: «Όλη η διαδρομή είναι πολύ επικίνδυνη. Επανειλημμένα έχουμε αποστείλει έγγραφα προς την Περιφέρεια που είναι αρμόδια. Εκτός από την επικινδυνότητα και την στενότητα του δρόμου υπάρχει και το πρόβλημα με τα βάτα και τα πλατάνια. Πριν έξι μήνες ένα πλατάνι έπεσε στο δρόμο με αποτέλεσμα να κλείσει για ώρες. Ευτυχώς το περιστατικό συνέβη μετά τα μεσάνυχτα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ακόμη και σήμερα άλλο πλατάνι είναι επικίνδυνο να πέσει. Ο δρόμος είναι πολύ επικίνδυνος και πρέπει άμεσα να γίνει κάτι, όπως απαιτείται να γίνει και για την γέφυρα η οποία είναι από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη, κάπου από το 1850! Παλιότερα, το θέμα είχε φτάσει στο Υπουργείο Εσωτερικών και κατά την διάρκεια της δεκαετία του 80’ είχαν εγκατασταθεί μηχανήματα στην περιοχή και έκαναν γεωτρήσεις για την κατασκευή νέας γέφυρας. Ποτέ δεν μάθαμε γιατί όλα αυτά σταμάτησαν. Είχαμε ψάξει στο Υπουργείο Εσωτερικών και ανακαλύψαμε πως υπήρχε χάραξη για νέο δρόμο που παρέκαμπτε όλες τις στροφές της Αβόρανης, αλλά και πάλι δεν κατορθώσαμε να μάθουμε γιατί σταμάτησε η υπόθεση και ποτέ δεν έγιναν οι απαλλοτριώσεις. Πρέπει να δουν σοβαρά τον δρόμο από τον Τροχό μέχρι και το Καινούριο, είναι πάρα πολύ επικίνδυνος και κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του κάθε οδηγού ανά πάσα στιγμή».

Χθες το πρωί όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τα δύο αυτοκίνητα που είχαν αντίθετη κατεύθυνση συγκρούστηκαν μετωπικά με σφοδρότητα με αποτέλεσμα τρεις γυναίκες που επέβαιναν σε αυτά να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου και νοσηλεύονται, ευτυχώς εκτός κινδύνου.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»


Πηγή