Χ. Μπούκας για Κ. Παυλίδη: «Η απάντηση του Βουλευτή έχει τόση σχέση, όση ο σκώρος με τη ναφθαλίνη».

Υγεία Χ. Μπούκας για Κ. Παυλίδη: «Η απάντηση του Βουλευτή έχει τόση σχέση, όση ο σκώρος με τη ναφθαλίνη».

Νέα απάντηση έδωσε ο Πρόεδεος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας Χρυσόστομος Μπούκας με αφορμή το δελτίο τύπου του Βουλευτή Κέρκυρας Κώστα Παυλίδη.

Η απάντηση έχει ως εξης: « Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παυλίδης, απάντησε αυθημερόν στην ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρό της. Αυτό, θεωρούμε ότι είναι καλό.

Θα είχε όμως ενδιαφέρον να απαντήσει ο βουλευτής σε όσα καταγράφονται στην ανακοίνωση και όχι σε όσα φανταστικά κατασκευάζει ο ίδιος, δημοσιοποιώντας απολύτως ανακριβή στοιχεία που τον εκθέτουν. Είναι απορίας άξιο, πώς ένα κείμενο-απάντηση περιέχει τόσες πολλές ανακρίβειες. Κάθε παράγραφος και μια υπεκφυγή και ανακρίβεια. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παυλίδης, μας επιβεβαιώνει απολύτως. Από κομματικό και μόνο καθήκον υπερασπίζεται άκριτα, ό,τι του λένε διορισμένοι εκπρόσωποι, χωρίς να ενημερωθεί πλήρως, πολύπλευρα και αντικειμενικά, ώστε οι παρατηρήσεις του να γίνουν εύφορες για έναν ειλικρινή και παραγωγικό δημόσιο διάλογο. Θεωρούμε σκόπιμο να υπογραμμίσουμε ότι οι βουλευτές απολογούνται στο Λαό, σε αντίθεση με κρατικούς υπαλλήλους που δίνουν λόγο μόνο σε εκείνους που τους διόρισαν. Το μόνο που επιτυγχάνει ο βουλευτής είναι να εκτίθεται περαιτέρω. Εμείς δεν έχουμε πια καμία αμφιβολία τώρα, ότι η θέση που υποστήριξε δημόσια για την λειτουργική κατάργηση της μιας εκ των δύο Παθολογικών Κλινικών, ήταν προϊόν άλογης εντολής άνωθεν και ενημέρωσης από υμέτερους. Δεν έκανε τον κόπο να κάνει διάλογο. Το αποτέλεσμα που παρήχθηκε από αυτή την απόφαση είναι ακριβώς αυτό που εμείς ονομάζουμε, ότι η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου υπέστη «δομική κατάρρευση», δηλαδή λειτουργική διάλυση με μεγάλη μείωση της επιστημονικής της επάρκειας και παράγει αρνητικά αποτελέσματα, μεγάλες αρρυθμίες και υστερήσεις στο διηνεκές, σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου και εν τέλει σε βάρος των κατοίκων και επισκεπτών του Νομού Για το λόγο αυτό υποστηρίζουμε ότι πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες και να ζητήσει συγγνώμη. Με καλή πρόθεση συμβουλεύουμε τον βουλευτή κ. Παυλίδη: να μην χρησιμοποιεί άκριτα, στοιχεία που του δίνουν για γιατρούς, νέα Τμήματα ή Κλινικές, γιατί αυτά αποτελούν αλχημείες που το μόνο σκοπό που εξυπηρετούν είναι η προπαγάνδα, να μελετήσει με ψυχραιμία την ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ και αν επιθυμεί να απαντήσει επί των αναφερόμενων πραγματικών στοιχείων, ας επανέλθει. Εμείς αναμένουμε. Διότι το παρόν κείμενο της απάντησής του έχει σχέση όσο ο σκώρος με τη ναφθαλίνη. Την αποστροφή του βουλευτή ότι ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ όσα καταγράφει, τα αναφέρει «με αφορμή την ενδεχόμενη συμμετοχή του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές» το αφήνουμε ασχολίαστο. Για λόγους αξιοπρέπειας δεν θα συμπαρασυρθούμε στην κατρακύλα. Φοβίες και άγχη, χρήζουν άλλης πολιτικής φροντίδας και ενεργητικότητας. Για να είμαστε περισσότερο σαφείς και κατανοητοί, για να μην αναλωνόμαστε άχαρα σε ανακοινώσεις και απαντήσεις, για να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία, κύριε βουλευτή, σας προσκαλούμε σε έναν δημόσιο διάλογο, όπου και όποτε εσείς επιλέξετε. Οι παράλληλοι μονόλογοι δεν εξυπηρετούν κανένα και ιδιαίτερα την κοινωνία. Υπάρχει πιο έντιμη πρόταση; Θεωρούμε ότι θα ανταποκριθείτε».


Πηγή