Χ. Μπούκας: «Μη πυροβολείτε τον πιανίστα».

Υγεία Χ. Μπούκας: «Μη πυροβολείτε τον πιανίστα».

Στα φαινόμενα προπηλακισμού σε γιατρούς που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας αναφέρεται ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Πύκνωσαν τα φαινόμενα προπηλακισμού εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας. Ένταση συνοδών, συγγενών και ασθενών που εκδηλώνεται με λεκτική βία και μερικές φορές με χειροδικία σε εργαζόμενους.

Φέρουν στη μνήμη μας τα σαλούν της άγριας Δύσης της Αμερικής που έχουμε δει σε κινηματογραφικές ταινίες, που αποτύπωναν γεγονότα, όπου έντονα επεισόδια, βίαιες φραστικές αντιπαραθέσεις, ξυλοδαρμοί και πυροβολισμοί ήταν πολύ συχνό φαινόμενο. Ανάμεσα σε ιπτάμενα αντικείμενα και σφαίρες, βρισκόταν πάντα ο αθώος πιανίστας, θύμα κάποιες φορές ενός καυγά που δεν είχε καμία ανάμιξη.

Είναι αδιανόητο πώς ο νέο-Έλληνας όταν βρίσκεται σε απλό σούπερ μάρκετ, δεν διανοείται να προπηλακίσει τον εργαζόμενο για φασόλια, αλεύρι και μπρόκολα, ενώ προπηλακίζει με ευκολία προσωπικό στο Νοσοκομείο που φροντίζει για ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει, την υγεία του.

Υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου;

Ασφαλώς! Και μάλιστα πολλά και μεγάλα.

Τα καταγγέλλουμε και καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν δημοκρατικά μαζί μας για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νομό μας.

Οι πολίτες μένουν αδρανείς, γιατί θεωρούν ότι είναι θέμα που εγγίζει τους «άλλους» και όχι τους ίδιους.

Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι -δυστυχώς- το Νοσοκομείο το χρειαζόμαστε ή θα το χρειαστούμε όλοι μας.

Είναι δικό μας, πληρώνουμε για την συντήρηση και τη λειτουργία του όλοι μας και πολλά.

Πρέπει να είναι εκεί, έτοιμο, σε άριστη λειτουργία, με προσωπικό, μηχανήματα, υλικό και όλα τα απαραίτητα, καθαρό, ασφαλές, να μας υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της υγείας μας.

Αν θεωρείτε ότι έχετε οποιοδήποτε παράπονο ή δίκιο γιατί ο μπάρμαν σας ποτίζει νοθευμένο ποτό και είναι προκλητικός, αναξιόπιστος και αφερέγγυος, τότε διαμαρτυρηθείτε στον μπάρμαν.

Μη πυροβολείτε τον πιανίστα !

Οι εργαζόμενοι το Νοσοκομείου είναι οικογενειάρχες, εργάζονται πολύ σκληρά και υπεύθυνα, προσφέροντας το καλύτερο δυνατό για να εξυπηρετήσουν τα δικά σας προβλήματα υγείας.

Διαμαρτυρηθείτε στην πολιτική ηγεσία και στην διορισμένη διοίκηση που το παίζει «θεία δίκη» δικάζοντας και καταδικάζοντας τον πιανίστα για δικές της ελλείψεις, αβελτηρίες, και παραλήψεις.

Απολύτως υπεύθυνοι για το κατάντημα του Νοσοκομείου είναι η πολιτική ηγεσία και οι διορισμένοι εκπρόσωποί της.

Είναι απολύτως υπεύθυνοι και για την διαφύλαξη ομαλών συνθηκών λειτουργίας του προσωπικού.

Μη το παίζουν δικαστές και τιμητές. Είναι οι υπεύθυνοι».


Πηγή