Δ.Ελλάδα: Κορυφώθηκαν με την παρέλαση οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Αγρίνιο (Φωτο)

Με την μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Αγρίνιο. Η παρέλαση έγινε υπό ιδανικές συνθήκες παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για τον καιρό.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού είχαν ξεκινήσει από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου με την έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του ήρωα Νικόλαου Παναγιώτου από μαθητές του 2ου και 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, στη μνήμη του ένδοξου Ήρωα Ανδρέα Τσίγκα από μαθητή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μαθητές σχολείων της Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τη Σχολή Αδερφών Νοσοκόμων κλπ..
Το πρωί της Κυριακής (28/10) τελέστηκε επίσημης Δοξολογία και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Ευθύμιο Κότσαλο, Διδάκτορα χημείας, Διευθυντή του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.
Στην παρέλαση συμμετείχε η Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, Ανάπηροι, Αντιστασιακές Οργανώσεις, μαθήτριες της Σχολής Αδερφών Νοσοκόμων και του 1ου Συστήματος Προσκόπων και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση:


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    28 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα