Διήμερη εκδρομή του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας στη Λακωνία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Αιτ/νίας διοργάνωσε και πραγματοποίησε στις 6 και 7 Οκτωβρίου εκδρομή στη Λακωνία. Η αναχώρηση έγινε από τα τρένα και μετά από δύο στάσεις για ξεμούδιασμα και καφέ φτάσαμε στον πρώτο προορισμό, τον ξακουστό Μυστρά.

Τον Μυστρά τον έχτισαν Φράγκοι, τον δόξασαν όμως οι Βυζαντινοί. Εδώ ορκίστηκε και ο τελευταίος αυτοκράτορας, ο «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς» Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Εκεί μας περίμενε η ξεναγός μας και περπατήσαμε στην καστροπολιτεία με τις πολλές εκκλησίες και τα παλάτια των Παλαιολόγων.

Τελειώνοντας η ξενάγηση κατευθυνθήκαμε προς το γραφικό Γύθειο, ένα από τα κυριότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά την φραγκική κυριαρχία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για φαγητό, καφέ και περιήγηση.

Την επομένη, μετά το πρωϊνό, αναχωρήσαμε για άλλη μία παραμυθένια καστροπολιτεία, την ξακουστή Μονεμβασιά. Περίπατος στα καλντερίμια, στις στοές, στους βυζαντινούς ναούς κλπ. Μετά το μεσημβρινό φαγητό, αναχώρηση για τη Σπάρτη για τον απογευματινό καφέ και κατόπιν επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό την πόλη μας.

panipeirotikos

Το νέο Δρομολόγιο της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Πηγή