ΔΙΚΗ ΜΠΑΚΑΡΙ: “Δε θα σκότωναν ποτέ” κατέθεσαν οι μάρτυρες – Οι απολογίες των κατηγορουμένων […]

Οι μάρτυρες υπαράσπισης των Σέρβων οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο για την δολοφονία του Χέντερσον Μπακάρι, ανέφεραν πως οι κατηγορούμενοι επρόκειτο για χαρισματικά άτομα.

Κατέθεσαν οι συγγενείς καθώς επίσης και άτομα τα οποία γνώριζαν τους κατηγορούμενους από τη σχολική, επαγγελματική και κοινωνική τους ζωή.

Ενώπιων του δικαστηρίου κατέθεσε και η ξαδέλφη του Σέρβου τον οποίο ο Μπακάρι χτύπησε με ένα μπουκάλι στο κεφάλι. Η ίδια βρισκόταν μέσα στο μαγαζί, δίπλα τους και μάλιστα ανέφερε ότι τραυματίστηκε με κομμάτι γυαλί από το μπουκάλι.

Ανέφερε πως ο κατηγορούμενος είναι ένας άνθρωπος που βοηθάει την οικογένεια του την οποία στηρίζει δουλεύοντας στην Ν. Αφρική και ότι δεν γνώριζε τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που βρίσκονταν στο μαγαζί που διασκέδαζαν.

Όλοι έκαναν λόγο για ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο και μάλιστα να το σχεδιάζουν. Για τον κάθε κατηγορούμενο υπήρχαν τρεις περίπου μάρτυρες υπεράσπισης και όλοι απέκλειαν την περίπτωση να έχουν ροπή στο κακό.

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής στην οποία βρίσκεται ένας κατηγορούμενος. Η ίδια περιέγραψε έναν άνθρωπο πολύ συνεργάσιμο που έμαθε σύντομα ελληνικά.

Ενώπιων του δικαστηρίου κατέθεσε και ο διευθυντής του αθλητικού Γυμνασίου στο οποίο φοίτησαν οι δύο από τους κατηγορούμενους. Στην κατάθεση του ανέφερε ότι ο χώρος του σχολείου ξαφνιάστηκε όταν μαθεύτηκε τι είχε συμβεί τονίζοντας ότι ορκίζεται πως δεν θα μπορούσαν οι κατηγορούμενοι να είχαν κάνει επίτηδες τέτοιο επεισόδιο.

Για παιδιά-πρότυπο που ποτέ δε θα σκέφτονταν να σκοτώσουν έκανε λόγο και ο προπονητής των κατηγορούμενων σε αθλητική ομάδα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου με τις απολογίες των κατηγορουμένων


Πηγή