Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Εγκαίνια 5Χ5 στην Κάτω Παναγιά

Τα παιδιά της Κάτω Παναγιάς και της ευρύτερης περιοχής της Κυλλήνης έχουν από προχθές την δυνατότητα να παίξουν και να αθληθούν σε ένα όμορφο γήπεδο 5Χ5 ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα δίπλα από το γήπεδο θα δημιουργηθεί με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» σύγχρονη και ασφαλής παιδική χαρά.

Τα εγκαίνια του γηπέδου που βρίσκεται στην πλατεία της ΤΚ Κάτω Παναγιάς έγιναν την Κυριακή το απόγευμα από τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, παρουσία κόσμου και ιδιαίτερα παιδιών. Παρούσα η πρόεδρος της ΤΚ Κάτω Παναγιάς κ. Ρούσσα Γαληνού και ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος.

Η πλατεία του χωριού είχε κατασκευαστεί το 1974 από τον τότε πρόεδρο της Κοινότητας Νίκο Σοφιανό, πατέρα του σημερινού προέδρου του Επιμορφωτικού Συλλόγου «Κάτω Παναγιάς» κ. Αντώνη Σοφιανού. Η πλατεία τα τελευταία χρόνια ήταν διαλυμένη, με σάπια φωτιστικά σώματα, επικίνδυνες λακκούβες και σάπια παιχνίδια στην παιδική χαρά.

Ο Δήμος , σε συνεργασία με τον Επιμορφωτικό Σύλλογο, δωρητές και αρκετούς εθελοντές ανέλαβαν δράση και έβαλαν στόχο να δημιουργήσουν μια πλατεία σύγχρονη και ασφαλή για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά, που δεν έχουν χώρο για παιχνίδι και άθληση. Και το πέτυχαν. Σήμερα σε έκταση περίπου 2,5 στρεμμάτων υπάρχει το κτίριο του Κοινοτικού Καταστήματος (120τμ), το γήπεδο 5χ5 που ξετρελαίνει τα παιδιά και ο χώρος όπου σύντομα θα δημιουργηθεί ασφαλής παιδική χαρά.


Πηγή