Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Χαιρετισμός ενόψει της Συσκέψεως της Δημ.Τ.Ο Ήλιδας της ΝΔ – Η θέση της για τ […]

Χαιρετισμός ενόψει της Συσκέψεως της Δημ.Τ.Ο. Ήλιδας

19/10/2018

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Αγαπητά Μέλη και Στελέχη της παράταξής μας,

Έχω τη χαρά να χαιρετίσω την σημερινή συνεδρίαση και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλες τις δράσης της Δημ.Τ.Ο., με αποκορύφωση την διενέργεια των εθνικών εκλογών, στις οποίες όποτε και αν γίνουν έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι θα βγούμε νικητές!

Δεν παραβρίσκομαι σήμερα κοντά σας, για λόγους υγείας. Από τα μέσα δε Νοεμβρίου θα είμαι πάλι στο Νομό μας. Εν τω μεταξύ, επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι έχω ήδη ανοίξει το Πολιτικό μου Γραφείο στην Αμαλιάδα, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 16έναντι δικαστηρίων, το οποίο είναι ανοιχτό για όλους εσάς! Αποτελεί ένα επιπλέον δικό σας γραφείο!

Σε σχέση με σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την πόλη της Αμαλιάδας, θα ήθελα εν συντομία να τοποθετηθώ ως εξής:

  • Για το νοσοκομείο της Αμαλιάδας: H Νέα Δημοκρατία εξέφρασε εμπράκτως τη θέση της, ώστε να διατηρήσει το νοσοκομείο εν λειτουργία, καθώς κατά την τελευταία περίοδο διακυβέρνησής μας το εμπλουτίσαμε και εγκαινιάσαμε την τότε νέα πτέρυγα. Θεωρώ ότι, καθώς οι εγκαταστάσεις αυτές υπάρχουν ήδη, και καθώς ο Νομός μας ως επιμήκης, αλλά και κατά το ήμισυ ορεινός και ημιορεινός, έχει ιδιαίτερη μορφολογία και προς προστασία και γρηγορότερη πρόσβαση των κατοίκων του στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρέπει το νοσοκομείο να παραμείνει. Θα χρειαστεί βεβαίως να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και κατανομή εργασίας μεταξύ των δύο νοσοκομείων, καθώς και επιπλέον ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή.
  • Δράττω δε, σε αυτό το σημείο, την ευκαιρία να ευχαριστήσω προσωπικά το Τμήμα Ανώδυνου Τοκετού που λειτουργεί στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και το οποίο προσφέρει άρτιες επαγγελματικές συμβουλές και μάλιστα εντελώς δωρεάν σε όλες τις εγκυμονούσες γυναίκες του Νομού μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στις μαίες που το διαχειρίζονται! Είναι ένα πρόγραμμα μοναδικό στο νομό μας το οποίο αξίζει περαιτέρω ενίσχυσης!
  • Περαιτέρω, για το ζήτημα της ΔΕΗ στην Αμαλιάδα ως προς την έλλειψη προσωπικού, έχω ήδη από τις 6 Σεπτεμβρίου 2018 επικοινωνήσει προσωπικά με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, αλλά και αποστείλει σχετική επιστολή στον κ. Κατάκη, Γενικό Διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ, με σκοπό την ενίσχυση του προσωπικού. Από ότι πληροφορήθηκα ενισχύθηκε η ΔΕΗ με έναν ακόμα εργαζόμενο, ο οποίος καλό θα ήταν να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η εξυπηρέτηση του κοινού. Αν χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση, παραμένω στη διάθεσή σας, ώστε να αιτηθώ εκ νέου την πρόσθετη ενίσχυση της ΔΕΗ για την πόλη μας.
  • Τέλος, για το ζήτημα του Τμήματος ΤΕΙ Αμαλιάδας, η θέση μου παραμένει κατά τα τελευταία χρόνια ιδιαιτέρως σταθερή: το εν λόγω Τμήμα ευρισκόμενο στην πόλη της Αμαλιάδας η οποία γειτνιάζει με τον δεύτερο σε έκταση και παραγωγικότητα κάμπο της χώρας μας, μπορεί να προσφέρει τόσο σημαντική εμπειρία στους φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος ΤΕΙ λόγω αντικειμένου, όσο και το ίδιο το Τμήμα να υποστηρίξει με μαθήματα, σεμινάρια, πιστοποιήσεις και τις δράσεις του την αγροτική ζωή στον Ηλιακό Κάμπο. Θα πρέπει δε σθεναρά να υποστηρίξουμε όχι μόνο την μη απομάκρυνση του ΤΕΙ από την πόλη μας, αλλά και να απαιτήσουμε την μεγαλύτερη διασύνδεση της εκπαιδευτικής του δραστηριότητας με την παραγωγή, την επανέναρξη της λειτουργίας του ερευνητικού κέντρου του Κοροίβου και την ενίσχυση των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων του Νομού μας. Θυμίζω δε ότι είχα κάνει σχετική εισήγηση ήδη από το 2011 για απευθείας οικονομική ενίσχυση του Κοροίβου από τα κονδύλια έρευνας και τεχνολογίας (R&D) της Γενικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παραμένω στη διάθεσή σας, ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί κάθε ζήτημα για την πόλη της Αμαλιάδας και όλον τον Δήμο Ήλιδας, με γνώση, αγάπη και συνέπεια για τον τόπο μας!

Καλή επιτυχία στις δράσεις σας! Καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου

Τ. Βουλευτής Επικρατείας και Ν. Ηλείας, Ν.Δ.


Πηγή