Δύμη:Ανεμος εξωστρέφειας και προοπτικής στον εμπορικό κόσμο-Ο Κ.Ρέλλος μιλά στην “Π”

Νέος άνεμος πνέει εδώ και λίγες μέρες στον Εμπορικό και Επαγγελματοβιοτεχνικό κόσμο της Κάτω Αχαϊας και της ευρύτερης περιοχής. Ενας άνεμος φρεσκάδας και προοπτικής. Ο επιχειρηματίας Κώστας Ρέλλος ανέλαβε το πηδάλιο στον Εμπορικό και Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο του Δήμου Δύμης, φιλοδοξώντας, μαζί με τους συνεργάτες, συναγωνιστές και συνοδοιπόρους του, να οδηγήσουν το εμπορικό σκάφος σε ασφαλές λιμάνι ανανέωσης, επιτυχίας και εξωστρέφειας.
Το μικρόβιο της διάθεσης για συμμετοχή στα κοινά ο Κώστας Ρέλλος το πήρε και από τον πατέρα του, τον Θανάση Ρέλλο, μια πραγματικά εμβληματική φυσιογνωμία στην περιοχή τη δεκαετία του '70 και του '80. Ο Θανάσης Ρέλλος διετέλεσε πρόεδρος της κοινότητας Κάτω Αχαϊας, πρόεδρος της Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, ήταν προσωπικός φίλος του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου. Τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν πλέον. Τι ήταν αυτό, όμως, που ώθησε τον κ. Ρέλλο να ενεργοποιηθεί και να θελήσει, μαζί με την ομάδα του, ν' αναλάβουν τα ηνία του Εμπορικού Συλλόγου. Το εξηγεί ο ίδιος στην «Π»: -«Μεγάλη υπόθεση η συμμετοχή. Να βλέπεις, να βιώνεις, να καταλαβαίνεις κάτι από μέσα. Καταλαβαίνω πόσο απογοητευμένος είναι ο πολύς κόσμος από την οικονομική κρίση και από την κρίση αξιών και εμπιστοσύνης, και γι' αυτό πολλές φορές απέχει, αδρανεί, αλλά δεν είναι αυτή η λύση. Πρέπει να μετέχουμε, να συμμετέχουμε».
-«Βρεθήκαμε άνθρωποι με κοινές ανησυχίες, με κοινό όραμα και κοινή σκέψη και αποφασίσαμε να βγούμε μπροστά, σ' ένα κοινό, ενωτικό ψηφοδέλτιο. Σε μια περίοδο τέτοιας κρίσης, είναι απαραίτητο να υπάρχει εξωστρέφεια και αυτό επιδιώκουμε. Να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου μας και να στείλουμε μήνυμα συμμετοχής, συνεννόησης».
-«Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι πολύτιμος, απαραίτητος και πρέπει να αναβαθμιστεί. Καταρχάς να εγγράψουμε νέα μέλη, ώστε να αποκτήσει ο Σύλλογος μετά από χρόνια ευρεία απήχηση, έρεισμα. Να υπάρχει συνεχής ενημέρωση των μελών του για κάθε θέμα, να οργανώσουμε ακόμα πιο πολλές κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις και, το κυριότερο, να πείσουμε τα μέλη πως πρέπει να συμμετάσχουν, να είναι στην πρώτη γραμμή. Μέχρι τώρα, η συμμετοχή των μελών ήταν μηδενική. Δεν μιλάμε απλώς για ελάχιστα μέλη. Σχεδόν κανείς δεν πήγαινε…».
-«Θα καταρτίσουμε και θα δώσουμε στα μέλη του Συλλόγου ένα πλήρες ερωτηματολόγιο, ώστε από τις απαντήσεις τους να σχηματίσουμε πλήρη άποψη για τα προβλήματα του καθενός και όλου του κλάδου».
-«Θα υπάρξει ειδική ενημέρωση των μελών για ασφαλιστικά-νομικά θέματα, για θέματα εξωδικαστικού συμβιβασμού, θα 'μαστε δίπλα τους».
-«Με τη δημοτική αρχή θα επιδιώξουμε άμεσα επαφή, έχοντας ως επιδίωξή μας ότι θέλουμε συνεργασία σε κάθε επίπεδο».
Ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης σε ερώτηση της «Π» για τα δύο πιο κομβικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, απάντησε: «Νομίζω πως είναι δύο τα πιο βασικά. Πρώτον, το θέμα της ρευστότητας. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ. Ολοι καταλαβαίνουνε τι εννοώ. Και δεύτερον, πώς θα κρατήσουμε τον πελάτη κοντά μας, πώς θα τον ξανακάνουμε δικό μας πελάτη. Να έχει ως πρώτη και βασική επιλογή του τη δική μας αγορά, την οποία θα κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ελκυστική. Και θα θέσω κι ένα τρίτο: με δεδομένο ότι τους θερινούς μήνες η περιοχή ανεβαίνει πολύ τουριστικά, χάρη κυρίως τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, πρέπει να βρούμε φόρμουλα ώστε ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών να γίνει πελάτης μας, να τους ικανοποιούμε, να τους κρατάμε στα μαγαζιά μας, στα καταστήματά μας». Ο κ. Ρέλλος, στον επίλογο της κουβέντας μας, έθεσε ένα ακόμα μείζον για την περιοχή και τον κλάδο θέμα:«Το λέω από τώρα γιατί είναι πολύ σοβαρό. Δεν νοείται να φτιαχτεί η ΝΕΟ Πατρών-Πύργου και να μην υπάρχει κόμβος στην Κάτω Αχαϊα. Πρέπει με κάθε τρόπο να προβλεφτεί στη χάραξη του δρόμου η κατασκευή κόμβου».
* Το νέο ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου έχει ως εξής: πρόεδρος Κωνσταντίνος Ρέλλος, αντιπρόεδρος Βασίλης Καρβουνιάρης, γραμματέας Ανδρέας Μπουχέλος, ταμίας Ασπασία Μπακουλοπούλου, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Γιώργος Αναστασόπουλος, υπεύθυνος Τύπου Κωνσταντίνος Δρακούλης και υπεύθυνος νέων επαγγελματιών Κωνσταντίνος Στεργιώτης.
Χ.Β.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Αχαΐα