Δυναμικό παρών της Λευκάδας στην έκθεση Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Ζάππειο

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

ΘΕΜΑ : ‘’ Δυναμικό παρών της Λευκάδας στην έκθεση Τουρισμού και Γαστρονομίας στο Ζάππειο.’’

Η γαστρονομία και τα παραδοσιακά προϊόντα της Λευκάδας, μπορούν να αποτελέσουν μέρος του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στην έκθεση Πολιτισμού-Τουρισμού-Γαστρονομίας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Το Επιμελητήριο Λευκάδας, συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας και προβολής της του νησιού μας, είχε το δικό του εκθεσιακό χώρο , δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις της Λευκάδας να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους αλλά και γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας.

Καθοριστική ήταν η στήριξη και η βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδος ‘’ ΑΡΈΤΟΥΣΑ’’ και του Προέδρου κ. Ζαχαρόπουλου στην προετοιμασία και τη στελέχωση του περιπτέρου μας.
Παράλληλα με την έκθεση, διοργανώθηκε και συνέδριο με θέμα το Γαστρονομικό Τουρισμό, στο οποίο μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ.Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Στην ομιλία του επισήμανε ότι η Λευκάδα είναι ένα νησί που έχει όλες τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές για να αποτελέσει έναν εναλλακτικό τουριστικό προορισμό επενδύοντας στην ποιότητα αλλά και σε μορφές τουρισμού, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός.

Αναφερόμενος στο γαστρονομικό τουρισμό, ο κ.Σκιαδαρέσης επισήμανε ότι η ανάπτυξη του συνδέεται:
-Με πιστοποίηση και τοπικά σύμφωνα ποιότητας των προϊόντων για τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια αλλά και τις επιχειρήσεις μεταποίησης.

-Με προωθητικές ενέργειες, όπως σεμινάρια και μαθήματα γαστρονομίας για τους επισκέπτες ενός προορισμού αλλά και περιηγήσεις στους δρόμους των γεύσεων και του κρασιού σε επισκέψιμα οινοποιεία και αγροτουριστικές μονάδες.

-Με την προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε περιοχής αφού ο στόχος είναι η τοπική γαστρονομία να αποτελέσει εμπειρία για τον επισκέπτη.

Ο κ.Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα της υπερφορολόγησης στον κλάδο της οινοποιίας, ζητώντας την κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί.

Ζήτησε επίσης να υπάρξουν φορολογικά κίνητρα για τη δημιουργία κοινών επιχειρηματικών σχημάτων και συνεργασιών ανάμεσα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, όπως είναι τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια και σε αγροτικές επιχειρήσεις και σχήματα.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Πηγή