Δυτική Αχαΐα: «Πετούν μπάζα και σκουπίδια στις όχθες του Πείρου, κίνδυνος με τις πρώτες βροχές»

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με την απόρριψη μπάζων και σκουπιδιών σε περιοχή που γειτνιάζει με τον ποταμό Πείρο στη Δυτική Αχαΐας φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα ο Σύλλογος Αλισσαίων «Πείρος». Σε επιστολή που απέστειλε στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και κοινοποιεί στον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο, την Κτηματική Υπηρεσία, το οικείο Αστυνομικό Τμήμα και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, αναφέρει τα εξής:

"Δυστυχώς επανερχόμαστε σε αυτή την θλιβερή εικόνα που πριν ένα μήνα περίπου κάναμε σχετικό έγγραφο. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και κάνεις δεν ευαισθητοποιήθηκε και δυστυχώς πέφτουν νέα μπάζα και σκουπίδια.

Όπως είχαμε πει πριν δυο χρόνια αυτός ο χώρος είχε καθαριστεί και μάλιστα υπήρχε και τοποθέτηση πινακίδας «απαγορεύεται η ρίψη μπαζών σκουπιδιών», δυστυχώς και πάλι να έχουμε το ίδιο απαράδεκτο φαινόμενο και ο χώρος αυτός που γειτνιάζει στον ποταμό Πείρο να έχει γίνει αποδέκτης μπαζών και σκουπιδιών προκαλώντας άσχημη εικόνα και να υπάρχει κίνδυνος με τις βροχές αυτό το υλικό να κατέβει στο ποτάμι με σοβαρές συνέπειες για το ποτάμι, την θάλασσα αλλά και της περιουσίες κατοίκων.

Παρακαλούμε όλοι οι φορείς δείξτε ευαισθησία καθαρίστε το χώρο και διαφυλάξτε τον με μια κουλούρα σύρμα, δεν είναι δαπανηρό, είναι ντροπή για όλους λίγα μέτρα από τα χωριά μας να έχει μεταβληθεί αυτός ο χώρος σε σκουπιδότοπο.

Παρακαλούμε όπως λάβετε άμεσα μέτρα καθαρισμού προφυλάσσοντας τον χώρο. Εμείς ενημερώνουμε ότι όποιον δούμε να αφήνει μπάζα, σκουπίδια στον χώρο θα κινηθούμε νομικά εναντίων του και πρέπει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που υποβιβάζει το περιβάλλον της περιοχής μας να σταματήσει."


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    23 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία