Ε.Α.Σ.: Απειλούνται οι ντόπιες πατατοφυτείες

Από την ασθένεια του Περονόσπορου

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από τα παθογόνα και τους εχθρούς της καλλιέργειας.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου σε όλες τις περιοχές των Νησιών μας υπάρχουν πατατοφυτείες σε στάδιο ευαίσθητο στις προσβολές από την ασθένεια του Περονόσπορου.

Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για προσβολές Περονοσπόρου δεδομένου ότι η ελάχιστη θερμοκρασία παραμένει πάνω από τους 10C και η ατμοσφαιρική υγρασία διατηρείται ψηλά υποβοηθούμενη από τις βροχοπτώσεις. Σύμφωνα δε με τις προγνώσεις καιρού, αναμένεται η διατήρηση των ευνοϊκών για προσβολές από τον Περονόσπορο καιρικών συνθηκών ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ε.Α.Σ Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι ο ντόπιος Ερασιτέχνης αλλά και ο Επαγγελματίας πατατοκαλλιεργητής πρέπει να προβεί σε προληπτικές τακτικές επεμβάσεις για την προστασία της πατατοφυτείας του με την σωστή επιλογή φυτοπροστατευτικού λαμβάνοντας υπόψη το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας.

Δωρεάν παροχή οδηγιών του σχεδίου φυτοπροστασίας και της επιλογής φυτοπροστατευτικού, δοσολογίας και μεσοδιαστήματος εφαρμογής δίνονται καθημερινά από το Γεωπόνο του Ε.Α.Σ. στο Κατάστημα Εφοδίων στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


Πηγή