Ε.Α.Σ.: Καλλιεργητικές προτάσεις εποχής

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι ο νέος κύκλος εποχής και οι νέες καλλιεργητικές εργασίες σε κήπους και βεράντες ξεκίνησαν.

Τώρα είναι η ιδανική εποχή να φυτέψουμε βολβούς όπως οι τουλίπες, νάρκισσοι, υάκινθους, ζουμπούλια, φρέζιες, κρόκου, λίλιουμ, ανεμώνες τα οποία απολαμβάνουμε σταδιακά να μεγαλώνουν σε γλάστρες και ζαρντινιέρες και μέχρι την άνοιξη να ανθίζουν.

Μπρόκολα, κουνουπίδια, λάχανα, μαρούλια, καρότα, παντζάρια ραπανάκια, πράσα, σπανάκια, σέσκουλα, γογγύλια, σινάπια, καυκαλίθρα, ρόκα και πισάρα ξεχωρίζουν για φύτευση αυτή την εποχή. Και βέβαια από ένα λαχανόκηπο που …σέβεται τον εαυτό του, δεν πρέπει να λείπουν τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, ο μαϊντανός, το σέλινο, ο άνηθος, η ρίγανη, ο δυόσμος κι ο βασιλικός.
Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι, όσο ο καιρός είναι γλυκός προετοιμάστε με ελαφρύ σκάψιμο και ενσωμάτωση οργανικής ουσίας τον κήπο σας και προχωρήστε σε φυτεύσεις και σπορές ελέγχοντας το πότισμα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Λίγο εξαιτίας της κρίσης, λίγο από την ανάγκη που δημιουργείται για να ξέρει τι τρώει, λίγο η προσπάθεια για να καλύψει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του, ο ΘιακοΚεφαλονίτης ερασιτέχνης παραγωγός έχει στραφεί συνειδητά στην πρωτογενή παραγωγή αρχίζοντας από το δικό του λαχανόκηπο.
Ο Ε.Α.Σ. υπενθυμίζει ότι η φύση παρά τις ανθρώπινες αστοχίες προχωρά σύμφωνα με τους δικούς της κανόνες, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους την αγκαλιάσουν να βιώσουν την ισορροπία, την αρμονία, και την ηρεμία που χρειάζονται για να πορευτούν στα δύσκολα ….
Απολαύστε την «μαγεία» της καλλιέργειας!

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


Πηγή