Ε.Α.Σ.: Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις για αντικατάσταση Κυψελών

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με έγγραφο του Κέντρου Μελισσοκομίας Δυτ. Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων καλούνται οι ντόπιοι Μελισσοκόμοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις δράσεις 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» και 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2019.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ο Μελισσοκόμος δικαιούχος των δύο δράσεων είναι η υποβολή της δήλωσης διαχείμασης στην τοπική Δ.Α.Ο.Κ. το αργότερο μέχρι 21 Ιανουαρίου 2019. Δεν είναι απαραίτητη η δήλωση διαχείμασης στην περίπτωση που ο Μελισσοκόμος έχει θεωρήσειτομελισσοκομικό του βιβλιάριο μεταξύ 1ης Σεπτεμβρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2018. Στην περίπτωση αυτή το θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο επέχει θέση δήλωσης κυψελών διαχείμασης.

Δικαιούχοι της δράσης «Αντικατάσταση Κυψελών» είναι όσοι έχουν θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο και κατέχουν τουλάχιστον 20 μελίσσια.

Δικαιούχοι της δράσης «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» είναι οι Επαγγελματίες οι οποίοι έχουν επιπλέον θεωρημένο σε ισχύ Μελισσοκομικό Βιβλιάριο. διαθέτουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες αγρότες και κατέχουν τουλάχιστον 110 δηλωμένες κυψέλες διαχείμασης ενώ έχουν ελάχιστη ακαθάριστη αξία συνολικής οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 €. Οι Συνταξιούχοι του ΟΓΑ πρέπει να κατέχουν τουλάχιστον 110 δηλωμένες κυψέλες διαχείμασης ενώ θα πρέπει να έχουν θεωρημένο σε ισχύ μελισσοκομικό βιβλιάριο καθώς και βιβλιάριο ΟΓΑ σε ισχύ.

Διευκρινήσεις σχετικά με την έκδοση Μελισσοκομικού βιβλιαρίου καθώς και δωρεάν σύνταξη και υποβολή του φακέλου Οικονομικής Ενίσχυσης παρέχονται στον ενδιαφερόμενο ΘιακοΚεφαλονίτη Μελισσοκόμο από το πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών και το Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργούν καθημερινά, από τις 8 πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα της ΕΝΩΣΗΣ στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση 1 στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ


Πηγή