Εν αναμονή της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο νοσοκομείο “Άγιο Ανδρέας” – Στο Καραμανδάνει […]

Στη δημιουργία Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας πλησιάζει το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Μετά τη μεταφορά της Νεφρολογικής κλινικής στο διώροφο τμήμα του πολυώροφου κτιρίου γίνεται προσπάθεια να τεθεί σε λειτουργία και αυτή η μονάδα. Μέχρι τώρα και ενήλικες ως και 40 ετών εξακολουθούν να μεταγγίζονται στο Καραμανδάνειο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για τους ίδιους, όπως εξηγεί στο thebest.gr, η διοικήτρια του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, Βασιλική Γεωργιοπούλου.

Η πρόσληψη γιατρού η αρχή για τη λύση του προβλήματος

Η ανάγκη για την δημιουργία της γίνεται επιτακτική αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να περνούν την πόρτα του «Καραμανδανείου» προκειμένου να κάνουν μεταγγίσεις εξαιτίας χρόνιων ασθενειών άτομα έως και 40 ετών.

«Είναι αίτημα των ενηλίκων ασθενών που μέχρι τώρα πηγαίνουν για μετάγγιση στο “Καραμανδάνειο” η δημιουργία αυτής της μονάδας. Το θέμα του χώρου μπορεί να λυθεί εύκολα. Αυτό που είναι πιο δύσκολο είναι να καλυφθεί η θέση του γιατρού. Μέσα στο μήνα θα γίνει η προκήρυξη της θέσης.

Το ότι η προκήρυξη της θέσης του γιατρού θα γίνει αυτό το μήνα δε σημαίνει ότι τον επόμενο θα τον έχουμε. Το θέμα είναι να φτάσουμε στην πρόσληψη, τα υπόλοιπα είναι εύκολα» ανέφερε στο thebest.gr ο Θεόδωρος Σερεμέτης, διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

«Αυτή τη στιγμή στο «Καραμανδάνειο» εξυπηρετούνται 40- 50 ενήλικες που είναι από 20 έως 40 ετών. Κάποιοι έχουν ξεκινήσει μεταγγίσεις στο νοσοκομείο από τότε που ήταν μωρά και για συναισθηματικούς λόγους μάλιστα προτιμούν να παραμένουν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο» αναφέρει στο thebest.gr η διοικητήρια του «Καραμανδανείου Βασιλική Γεωργιοπούλου.

Εξηγώντας πιο μπορεί να είναι το πρόβλημα με τις μεταγγίσεις σε ενήλικα άτομα στο «Καραμανδάνειο» αναφέρει ότι σχετίζεται με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της μετάγγισης, εξαιτίας κάποιου προβλήματος, μπορεί να χρειαστεί η παρέμβαση γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων που το νοσοκομείο δεν διαθέτει.

Όσο κι αν υπάρχει θέληση και τρόπος υπάρχουν φορές που κατά την διάρκεια μίας μετάγγισης δεν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες του ενήλικα ασθενούς πράγμα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά του.

Όπως ανέφερε η διοικήτρια του νοσοκομείου, μέχρι τώρα, υπάρχουν περιστατικά και περιπτώσεις που παραπέμπονται στο νοσοκομείο του Ρίου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    13 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία