Ένα ιδιαίτερης αξίας ιστορικό μνημείο ανοίγει και πάλι τις πύλες του- Ο ετοιμόρροπος Ναός Αγ. Δημητρίου Μπάρδα […]

Ένα ιστορικό μνημείο του 12ου αιώνα, απαράμιλλου κάλλους, πλήρως ανακαινισμένο παραδίδεται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στους πιστούς.

Πρόκειται για το Καθολικο της παλαιάς Ιεράς Μονής Αγίου Δημητρίου στου Μπάρδα Πατρών, το οποίο σήμερα είναι μετόχιο της Ιεράς Μονής Μαρίτσης.

Το μνημείο κατέστη ετοιμόρροπο από το πέρασμα του χρονου και δυστυχώς επιβαρύνθηκε η κατάστασή του εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 8ης Ιουνίου 2008.

Με χορηγία του ιδρύματος «Χ.Κ. Λεβέντη» και του ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» αποκαταστάθηκε πλήρως ο μνημειακός Ιερός Ναός και ο περιβάλλον χώρος και πλέον αποτελεί κόσμημα για την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Ο Μητροπολίτης Πατρών αγωνίστηκε ώστε να αποκατασταθεί ο ναός κάτι που έγινε πράξη με τη βοήθεια της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αχαϊας Αναστασίας Κουμούση και των συνεργατών της.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία η κ. Κουμούση παρέδωσε τα κλειδιά της εκκλησίας στον Μητροπολίτη Πατρών.

Ο κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε με την κ. Κουμούση το Ναό τη Δευτέρα προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει των Θυρανοιξίων και της πρώτης Λειτουργίας μετά την ανακαίνιση που θα τελεστεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7πμ έως 10πμ.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    17 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία