Εναλλακτική διαδραστική εκδήλωση από τον Σύλλογο Ρευματοπαθών

ΜιΑ εναλλακτική διαδραστική εκδήλωση πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας στην αίθουσα της Αγοράς Αργύρη. Η εκδήλωση αναφερόταν στην 12η Οκτωβρίου, που είναι καθιερωμένη ως παγκόσμια ημέρα Αρθρίτιδας και Ρευματισμού.

Η αίθουσα ήταν χωρισμένη σε τέσσερα σταντ στο καθένα από τα οποία υπήρξε ένας ρευματολόγος που εξηγούσε αντίστοιχα ο καθένας ένα από τα τέσσερα πιο σημαντικά ρευματικά νοσήματα: Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο, Ρευματοειδή και ψωριασική αρθρίτιδα καθώς και Αγκυλοποιητική σπονδιλίτιδα.

Όπως δήλωσε και η πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας, Φωτεινή Ασημακοπούλου, πρώτο ρόλο έχουν οι ασθενείς και σκοπός της εκδήλωσης ήταν μια πιο διαπροσωπική σχέση με τους γιατρούς που ξεφεύγει από το τυποποιημένο μοτίβο ερωτήσεων και απαντήσεων με το κοινό.

«Δεν γιορτάζουμε αλλά τιμάμε την Παγκόσμια Ημέρα Ρευματικών Νοσημάτων. Κάποιος είχε πει πως όταν γιορτάζουμε μια παγκόσμια ημέρα, της αφαιρούμε την δύναμη της ανατροπής. Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν ο σύλλογός μας για άλλη μια χρονιά αποδεικνύει ότι την ενδυναμώνει, την ενθαρρύνει και την εκτοξέυει. Είμαστε δίπλα στον ασθενή με βλέμμα στραμμένο πάντα σε αυτόν και τα δικαιώματα του», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ασημακοπούλου.

Στην εκδήλωση τη συζήτηση με τους ασθενείς και τις απαντήσεις στις ερωτήσεις τους ανέλαβαν οι ρευματολόγοι Ανδρέας Μπούνας, Ελένη Τσιάκου, Δημήτρης Καρόκης και Κώστας Ντέλης. Χαιρετισμό στην έναρξη απηύθυνε ο αναπληρωτής καθηγητής Ρευματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής στο Ρευματολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Σταμάτης-Νίκος Λιόσης.

Βίκυ Μαυρομάτη


Πηγή