Επέστρεψε από την Κέρκυρα η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου

Πήρε μέρος σε δύο πολύ πετυχημένες χορωδιακές συναντήσεις

Επέστρεψε από την Κέρκυρα η αποστολή της ΧΟΡΩΔΙΑΣ & ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ,όπου πήρε μέρος σε δύο πολύ πετυχημένες χορωδιακές συναντήσεις , στην Λευκίμμη και στην πόλη της Κέρκυρας .

Τα μέλη της αποστολής γύρισαν γεμάτα από ικανοποίηση και ενθουσιασμό για την επιτυχία και την άξια εκπροσώπηση της Κεφαλονιάς στις χορωδιακές συναντήσεις αυτές.

Στην Λευκίμμη η χορωδία με την μαντολινάτα της , πήρε μέρος στους εορτασμούς για τα 30 χρόνια από την καταστατική ίδρυση της τοπικής χορωδίας , που όμως η ιστορία της αρχίζει το 1902 .Εκεί τραγούδησε μαζί με την Χορωδία Λευκίμμης , και στο τέλος της συναυλίας οι δύο χορωδίες τραγούδησαν μαζί το «Λαλλούν τ’αδηδόνια» ,του Δ. Λαυράγκα, καταχειροκροτούμενες από το ενθουσιώδες κοινό που είχε γεμίσει ασφηκτικά την αίθουσα του Γυμνασίου της πόλης . Τις δύο χορωδίες στο τελευταίο τραγούδι, διεύθηνε τιμητικά ο μαέστρος μας Σπ. Θεοτοκάτος.

Την άλλη μέρα , Δευτέρα 15/10/18 , πήρε μέρος σε διεθνή χορωδιακή συνάντηση που διοργάνωσαν οι χορωδίες Καναλίων, με μαέστρο την Αγάθη Κοσοινά και του Αγ. Ματθιά ,με μαέστρο τον Μιχάλη Καποδίστρια . Επίσης συμμετείχε και μία χορωδία από την πόλη Νις της Σερβίας .

Η χορωδιακή συνάντηση έγινε στην πανέμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του Ιόνιου Πανεπιστήμιου και είχε μεγάλη επιτυχία καλλιτεχνική αλλά και συνέβαλε στην γνωριμία των μαέστρων , των χορωδών και των μουσικών .

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι χορωδοί έκαναν μουσική και τραγουδιστική περαντζάδα στα καντούνια της Κέρκυρας , κλείνοντας έτσι παραδοσιακά την πολύ πετυχημένη χορωδιακή συνάντηση.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της αποστολής αυτής και πάνω απ’ όλα ευχαριστεί τις Κερκυραϊκές χορωδίες που την προσκάλεσαν και την φιλοξένησαν .

kerkira


Πηγή