Επίσκεψη Erasmus στο Δημαρχιακό Μέγαρο

Μια Ευρωπαϊκή σύμπραξη Erasmus + “Young Entrepreneurs Shine” 2017-2020, στην οποία συμμετέχει το Σχολείο των Βλαχάτων

Με πρωτοβουλία της Διευθύντριας του ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Βλαχάτων, κας Ειρήνης Φωκά, έγινε επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο όλων των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα Erasmus, όπου λαμβάνει μέρος το Σχολείο.

Συγκεκριμένα, το ένα γκρουπ των επισκεπτών αποτελούσαν : 2 Εκπαιδευτικοί από Βelfast Βόρεια Ιρλανδία (Ην. Βασίλειο), 2 από Wolin- Πολωνία, 2 από Κατάνια – Ιταλία και 2 από La Palma – Ισπανία. Το πρόγραμμα αφορούσε την Ευρωπαϊκή σύμπραξη Erasmus + “Young Entrepreneurs Shine” 2017-2020, στην οποία συμμετέχει το Σχολείο των Βλαχάτων.

Θέμα του σχεδίου είναι η κοινωνική ενσωμάτωση και επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα οι αυριανοί Ευρωπαίοι πολίτες.

Το δεύτερο γκρουπ αποτελούσαν 4 Ισπανοί Εκπαιδευτικοί και Στελέχη Εκπαίδευσης από την Εξτρεμαδούρα της Ισπανίας, που έρχονται στο Νησί μας, κατόπιν προσκλήσεως της Δ/νσης Α/θμιας Εκ/σης Κεφαλληνίας για σκιώδη εργασία και ανταλλαγή καλών πρακτικών στο Σχολείο Βλαχάτων και στο 4ο Δημοτικό Αργοστολίου.

Όλους τους επισκέπτες υποδέχθηκαν εγκάρδια ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης και ο Α/Δήμαρχος Παιδείας κ.Ευάγγελος Κεκάτος.

Ο κ.Παρίσης συνεχάρη για την Εκπαιδευτική πρωτοβουλία την κ.Φωκά και υπογράμμισε τη σημαντικότητα της Ευρωπαϊκής συνεργασίας μεταξύ των Σχολείων και ο κ.Κεκάτος προσέφερε σε όλα τα μέλη του Προγράμματος Βιβλία και χάρτες της Κεφαλονιάς.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επισήμανση ότι όλα τα συνεργαζόμενα Σχολεία βρίσκονται σε Ευρωπαϊκά νησιά με παρόμοιο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον (τουρισμός).


Πηγή