Επίσκεψη της Κίνησης Πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους» στα Διλινάτα

Την Τετάρτη 17/10, η Κίνηση Πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους» πραγματοποίησε επίσκεψη στα Διλινάτα, όπου συναντήθηκε με κατοίκους του χωριού αλλά και εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Μετά από μια σύντομη παρουσίαση των αρχών και των στόχων της Κίνησης, ακολούθησε συζήτηση γύρω από θέματα που απασχολούν την κοινότητα, όπως τα έσοδα από τις ανεμογεννήτριες, η εγκατάλειψη χώρων όπως το «Μπάσειο», το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και το Μουσείο Λαδιού κλπ.

Επί των θεμάτων που συζητήθηκαν διατυπώθηκαν από τους συμμετέχοντες συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ υπήρξε ομοφωνία στην ανάγκη υλοποίησης έργων στο χωριό με στόχο την ανάδειξή του σε έναν τουριστικό ορεινό προορισμό και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Εκτιμούμε, ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς, είτε παραμείνει ενιαίος, είτε διασπαστεί, έχει ανάγκη από ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Πρωταρχικός στόχος είναι να τεθούν οι κοινότητες στο επίκεντρο και να δοθούν ενεργοί ρόλοι και αρμοδιότητες στους προέδρους και τα συμβούλιά τους.

Η επίσκεψή μας στα Διλινάτα σηματοδοτεί την προσπάθειά μας για ενεργοποίηση των κοινοτήτων προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης και της συγκρότησης ψηφοδελτίων ανεξάρτητων από παρατάξεις και συμφέροντα. Το μόνο συμφέρον που δεχόμαστε είναι το συμφέρον του τόπου.

Ευχαριστούμε το καφενείο «Δειλινά» για τη φιλοξενία, αλλά και όλους τους ανθρώπους του χωριού που μας υποδέχτηκαν και μας έκαναν να νιώσουμε σαν στο σπίτι μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή


Πηγή