Έρευνες και στην Ηλεία για τη ναρκω-σπείρα

Έρευνες και στην Ηλεία πραγματοποιούν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη οκτώ ατόμων, ηλικίας από 25 έως 49 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στη σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Άρτα, και η οποία εξαρθρώθηκε προ ημερών από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών με τη σύλληψη έντεκα ατόμων, από 25 έως 72 ετών, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.

Με βάση τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας μέχρι τώρα, αρχηγός της σπείρας είναι ένας 39χρονος αλλοδαπός, έγκλειστος φυλακών για παρόμοια αδικήματα, με υπαρχηγό τον 44χρονο αδελφό του, ο οποίος αναζητείται. Ο πρώτος έδινε εντολές στον δεύτερο για τον ακριβή χρόνο και τόπο εισαγωγής των ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, καθώς και για την ακριβή ποσότητα ναρκωτικών που διακινούσαν στην Ελλάδα, την οποία μέσω του δικτύου της σπείρας διέθεταν σε αγοραστές. Η Πάτρα φαίνεται ότι ήταν «κέντρο» διακίνησης, για αυτό και οι έρευνες έχουν στραφεί και προς την Ηλεία.

Τα μέλη της σπείρας είχαν διακινήσει τους τελευταίους δέκα μήνες, τουλάχιστον οκτώ κιλά ηρωίνης, περίπου τρία κιλά κάνναβης και 30 γραμμάρια κοκαΐνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία της απολογίας στον Ανακριτή Πατρών.


Πηγή