Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Προκήρυξη απεργίας για τις 8 Νοεμβρίου

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας με ανακοίνωση της, αναφέρει πως αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018 συντονίζοντας τα αγωνιστικά του βήματα με τα άλλα Εργατικά κέντρα της χώρας, ομοσπονδίες και σωματεία που πήραν απόφαση για πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση:

Καλούμε όλα τα σωματεία της δύναμης του Κέντρου να συνεδριάσουν και να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην απεργία στις 8 Νοέμβρη.

Η Απεργία στις 8 Νοεμβρίου είναι μια πρώτη απάντηση στη συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική, στα ψέματα και τις αυταπάτες που επιδίδεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μιλάει για επαναφορά και υποχρεωτικότητα, επεκτασιμότητα των Σ.Σ.Ε., διατηρώντας τους αντεργατικούς νόμους καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων δεν υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Την ίδια στιγμή εφαρμόζει το νόμο Βρούτση για τον κατώτερο μισθό, που πλέον μετονομάζεται σε νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση. Είναι ο νόμος, που όπως όλοι θυμόμαστε, είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, και τώρα μαζί με τη Ν.Δ. τον εφαρμόζει καταργώντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και η κυβέρνηση με τον εκάστοτε Υπουργό θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό με κριτήρια, την «παραγωγικότητα», την «ανταγωνιστικότητα», την «απασχόληση», την «ανεργία», δηλαδή όλο το αντιδραστικό πλαίσιο που τσάκισε και τσακίζει μισθούς και δικαιώματα.

Να απαντήσουμε αγωνιστικά στην εργοδοτική επιθετικότητα που εκφράζεται με παραπέρα πετσόκομμα στους μισθούς, την εντατικοποίηση, τις απολύσεις, τις καθημερινές απειλές και την τρομοκρατία για όποιων διεκδικεί τα δικαιώματα του.

Να απαντήσουμε, καμία συμμετοχή της χώρας μας στα Νατοϊκά σφαγεία, που εμπλέκει τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας την πολιτική αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις Η.Π.Α. κάνοντας τη χώρα μας μια απέραντη στρατιωτική βάση για τους Αμερικάνους. Προετοιμάζει να εγκαταστήσει, δίπλα στη Πάτρα, στον Άραξο, πυρηνικά όπλα. Αυτή η πολιτική μυρίζει μπαρούτι, εμπλέκει τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς βάζοντας την στο στόχαστρο πολεμικών αναμετρήσεων με τεράστιες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Να απαντήσουμε τώρα «έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ, καμία εμπλοκή στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους, οι λαοί δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα».

Καμία αναμονή καμία ανοχή στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνει η κυβέρνηση, ότι όλα θα διορθωθούν τη στιγμή που κρατά ανέπαφο και επεκτείνει όλο το αντεργατικό πλαίσιο των τριών μνημονίων.

Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση διεκδικήσεις των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους στην Πάτρα να δώσουν τη μάχη της συμμετοχής στην απεργία στις 8 Νοέμβρη, ενωμένοι, αγωνιστικά και μαχητικά μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες να βγούμε όλοι στην απεργία, να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς.

Να πάρουμε όλοι μέρος στην Απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Ε.Κ. Πάτρας την Πέμπτη 8 Νοέμβρη στις 10.30 π.μ. έξω από το Ε.Κ. Πάτρας στην οδό Κολοκοτρώνη.

Να διεκδικήσουμε:

• Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των Σ.Σ.Ε., του κατώτερου μισθού στα 751 €.

• Αύξηση στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.

• Σταθερή δουλειά για όλους, όχι στις απολύσεις, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ όλης της φοροληστείας.

• Καμία εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΙΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ.

Τέλος η ανακοίνωση της Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας τονίζει πως πρέπει όλοι να πάρουν μέρος στην απεργία και να μην υπάρξει κανένας απεργοσπάστης.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    18 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία