Εργαζόμενοι RYANAIR: ‘Ιδρυσαν σωματείο και πιστοποιήθηκαν ως συνομιλητές από την μητρική εταιρεία

Σε μια δύσκολη για συνδικαλισμό εποχή, οι εργαζόμενοι της low cost αεροπορικής εταιρείας RYANAIR, κατάφεραν και ίδρυσαν Σωματείο Πληρώματος Αεροσκαφών με τη βοήθεια της ΓΣΕΕ.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δηλώνουν ότι ήδη αναγνωρίστηκε το σωματείο τους από την μητρική εταιρεία με έδρα την Ιρλανδία και αμέσως ξεκινούν διαπραγματεύσεις μαζί της. Το περασμένο καλοκαίρι αντιπροσωπεία τους, με τη συμμετοχή και νομικής εκπροσώπησης, μετέβη στην Ιρλανδία και συναντήθηκε με στελέχη της Ryanair.

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό Δ.Τ.:

“Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνουμε την ίδρυση του  «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ RYANAIR» (R.A.C.U), τ’ οποίο είναι το μοναδικό εν ενεργεία σωματείο πληρωμάτων στην Ελλάδα.

Σκοπός του Σωματείου μας είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και το χτίσιμο ενός καλύτερου και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για τα πληρώματα των αεροσκαφών της Ryanair.

Το Σωματείο μας, πέραν της τυπικής αναγνώρισης από το Πρωτοδικείο Αθηνών, έλαβε από την Ryanair, μετά από επίσημη συνάντηση αντιπροσωπείας μας στην έδρα της εταιρείας στην Ιρλανδία, έγγραφο αναγνώρισης και αποδοχής της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης ως του μοναδικού πιστοποιημένου συνομιλητή και θεσμικού εκπροσώπου των πληρωμάτων στην Ελλάδα. Τώρα πλέον όλα είναι έτοιμα ώστε να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της πρώτης συλλογικής συμφωνίας.

Στο πλευρό του Σωματείου μας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, την οποία και ευχαριστούμε για την υποβοήθηση του έργου μας”.

Τo Far-West εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους!