Έργο-ανάσα 69 εκατ. ευρώ σε πέντε ΤΟΕΒ – Έτοιμα τα τεχνικά δελτία της ΠΕ Ηλείας για κατάθεση στο ΥΠΑΑΤ

Την υπογειοποίηση του δικτύου φυσικής ροής σε πέντε ΤΟΕΒ της Ηλείας προωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει τις υποδομές που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα και να βελτίωσει την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής οικονομίας. Το συνολικό έργο «αγγίζει» τα 69 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τους ΤΟΕΒ Γαστούνης, Αμαλιάδας, Α΄ Πύργου, Επιταλίου και Πελοπίου.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου συζητήθηκε προ ημερών σε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλου, με τον γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας, Χαρ. Κασσίμη, κατά την οποία ο πρώτος ενημέρωσε τον δεύτερο ότι τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας είναι έτοιμα να καταθέσουν το Τεχνικό Δελτίο του συνολικού έργου στο Τομεακό Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) του υπουργείου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Όπως εξήγησε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γεωργιόπουλος, το δίκτυο της Ηλείας σήμερα καταγράφει απώλειες νερού κοντά στο 40%, καθώς είναι κατασκευασμένο πριν από 45 περίπου χρόνια και παραμένει εν πολλοίς χωρίς σοβαρή συντήρηση.

Διαβάστε περισσότερα στην «εφ. Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή