Γ.Μπουλές:Η διαχείριση στην ΚΕΔΝ ήταν κρυστάλινη-Δεν θα επιτρέψουμε θέματα οικονομικής διαχείρισης να αντιμετω […]

-Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Μπουλέ

Στην αντεπίθεση πέρασε με έκτακτη χθεσινή συνέντευξη τύπου,ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Α.Δ.Κ.Ν. Γιάννης Μπουλές,αναφορικά με το χρηματικό ποσό των 117.000 ευρώ που δια στόματος του προέδρου της Κοινωφελούς Π.Κονίδα,αναζητούνται από τα ταμεία της επιχείρησης,όπως επίσης και στο θέμα των 4 τελευταίων προσλήψεων του προσωπικού στα ΚΔΑΠ για τις οποίες ο κ. Μπουλές διατύπωσε την άποψη ότι ήταν φωτογραφικές και ενδεχομένως παράνομες

Γ.Μπουλές:Aπό το 2011-2014 οι απολογισμοί της Κοινωφελούς ήταν κρυστάλλινοι-Η παρούσα δημοτική αρχή δεν έφερε ποτέ για έγκριση απολογισμό στο Δ.Σ.

Όσο αναφορά το χρηματικό ποσό των 117.000 ευρώ,ο κ. Μπουλές ανέφερε,ότι προφανώς ενόχλησε την πλειοψηφία ,ότι ζητήσαμε μέσω εισαγγελικής συνδρομής τα στοιχεία για τις προσλήψεις στα ΚΔΑΠ,παρά το διατυπωμένο από τις 20 Ιουνίου αίτημά μας μέσω του δημοτικού συμβουλίου.Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η δημοτική αρχή δοκιμάζεται-ανέφερε ο κ. Μπουλές-και ο κ. Κονίδας γνώριζε τις πρακτικές αυτές και γι’αυτό αντέδρασε έτσι.Από το 2011,όταν και συστήσαμε την Κοινωφελή,μέχρι τη στιγμή που παραδώσαμε τον δήμο,η διαχείριση των οικονομικών ήταν απολύτως ξεκάθαρη και κρυστάλλινη,φέρνοντας προς έγκριση για όλες τις χρονιές τους απολογισμούς-Ισολογισμούς στο δημοτικό συμβούλιο.Μάλιστα,ο τελευταίος απολογισμός του 2014,έχει την έγκριση της παρούσας δημοτικής αρχής Λουκόπουλου.

Η αναφορά Κονίδα στις 117.000 ευρώ έγινε εσκεμένα προκειμένου να μείνει στην κοινωνία η σκιά της κακοδιαχείρησης στη δική μας δημοτική θητεία.Ήταν μια προσπάθεια προκειμένου να ξεκινήσει μια συζήτηση στην κοινωνία για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων.Η δημοτική αρχή Λουκόπουλου,δεν έφερε κανέναν απολογισμό και ισολογισμό για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο σε αντίθεση με ότι εμείς πράξαμε.Πρόθεσή μας-συμπλήρωσε ο κ.Μπουλές- είναι να ζητήσουμε διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου προκειμένου να διευκρινιστούν όλα τα παραπάνω.

ΚΔΑΠ:Φωτογραφική και ίσως παράνομη η επιλογή των 4 εκπαιδευτών-Ευρήματα στις εργασιακές σχέσεις

Σχετικά με τα ΚΔΑΠ ο κ. Μπουλές ανέφερε ότι έγινε προκήρυξη 4 επιστημόνων διδακτικού προσωπικού η οποία ήταν φωτογραφική και ενδεχομένως παράνομη και η οποία αντίκειται στις προσλήψεις του ΑΣΕΠ.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία πρόσληψης,τότε και μόνον τότε μας δόθηκαν τα στοιχεία προκειμένου να μην έχουμε τον απαιτούμενο τρόπο και χρόνο για να αντιδράσουμε.Για το ίδιο θέμα υπήρξαν αντιδράσεις και από πολίτες οι οποίοι ζήτησαν την εισαγγελική συνδρομή προκειμένου να πάρουν τα στοιχεία για τον τρόπο που έγινε η επιλογή των «4» εκπαιδευτικών.Ο κ Μπουλές αναφέρθηκε επίσης και σε άλλα στοιχεία που αφορούν εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ και την εργασιακή τους σχέση που έχουν με την κοινωφελή ή εργαζόμενοι με συνεχή εργασία από το 2015 εναλλασσόμενοι σε διάφορα προγράμματα.

Για τις κοστολογήσεις των δημοσιεύσεων

Ο δήμαρχος οφείλει να εφαρμόζει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου-Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί με πολιτικά ανήθικο τρόπο θέματα που αφορούν την οικονομική διαχείριση

Τέλος ο κ. Μπουλές αναφέρθηκε στην απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο πριν από 2.5 χρόνια περίπου (27.4.2016) σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να ερευνήσει αρμόδια επιτροπή που θα είχε συγκροτηθεί ,τις αποκλίσεις στην κοστολόγηση των δημοσιεύσεων του δήμου στις εφημερίδες κατά την περίοδο 2011-2014,για την οποία είχε κατηγορηθεί σφόδρα τότε ο κ.Μπουλές.Όλα τα στοιχεία που θα προέκυπταν από την επτροπή,θα έπρεπε να σταλούν σε όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Οικονομικούς επιθεωρητές-Εισαγγελία-Επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης) για τυχόν ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες.

Η ίδια απόφαση ανέφερε ο κ. Μπουλές πρόεβλεπε ότι όλα τα νομικά πρόσωπα (ΔΕΥΑΝ-Αιτωλική αναπτυξιακή-Κοινωφελής-Σύνδεσμος διαχείρισης στερεών αποβλήτων) να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα,δηλαδή να αποστείλουν τα στοιχεία των καταχωρήσεων στον τοπικό τύπο.Αυτή η απόφαση ουδέποτε υλοποιήθηκε κι αυτό είναι παράνομο,αφού ο δήμαρχος είναι εδώ για να εφαρμόζει και να υλοποιεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει.Δεν θα επιτρέψουμε -κατέληξε ο κ. Μπουλές-σε κανέναν,θέματα που αφορούν οικονομική διαχείριση να χρησιμοποιούνται με πολιτικά ανήθικο τρόπο από κανέναν

The post Γ.Μπουλές:Η διαχείριση στην ΚΕΔΝ ήταν κρυστάλινη-Δεν θα επιτρέψουμε θέματα οικονομικής διαχείρισης να αντιμετωπίζονται με πολιτικά ανήθικο τρόπο appeared first on Nafpaktia News.


Πηγή