Γ. Βαρεμένος για τη συμφωνία των Πρεσπών: «Ιδού η Ρόδος!»

«Με προβληματίζει και με απογοητεύει η εργαλειοποίηση ενός προβλήματος εξωτερικής πολιτικής σημαντικού για την πορεία της χώρας», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην Τηλεόραση της Βουλής και στην εκπομπή Πρωινή Ανάγνωση για τις εξελίξεις στη Συμφωνία των Πρεσπών, τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και τη συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Αυτό έγινε και τη δεκαετία του ‘90», υπενθύμισε, «από τον νεαρό τότε υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά και ξέρετε την κατάληξη που είχε. Αλίμονο αν το πάθημα αυτό δεν μας έγινε μάθημα. Σέβομαι τη διαφορετική άποψη, δεν την δαιμονοποιώ, αλλά για μένα η απόλυτη κόκκινη γραμμή είναι να μην κάνεις κακό στα συμφέροντα της χώρας».

«Τι θέλουν;», διερωτήθηκε. «Ένα περίκλειστο κράτος, απομονωμένο σε μια περιοχή όπου άλλοι, όπως η Τουρκία, θα ασκούν την επιρροή τους; Ας μας το πουν». Και αφού επισήμανε ότι το Μακεδονικό εργαλειοποιεί και η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για να καλύψει το κόμμα από τα δεξιά του και ελπίζοντας ότι θα φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, κατέληξε: «Και εν πάση περιπτώσει, ιδού η Ρόδος: Ας κάνουν πρόταση μομφής!».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκηότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές αν, μεταξύ άλλων, «κάποιοι πάνε φυλακή», ο Γιώργος Βαρεμένος είπε ότι κατά τη σταθερή άποψή του «αρμόδια για τις υποθέσεις αυτές είναι η Δικαιοσύνη και δεν πρέπει να δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται για πολιτική αντιπαράθεση».

Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στον κόμβο Αμφιλοχίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)


Πηγή