Για λαθροχειρία καταγγέλλουν την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι Γ. Τρεπεκλής και Χ. Χαραλάμπους.

Δήμος Κέρκυρας Για λαθροχειρία καταγγέλλουν την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι Γ. Τρεπεκλής και Χ. Χαραλάμπους.

Την απόφαση που δόθηκε στην δημοσιότητα όσον αφορά την Διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας όπως αυτή ελήφθη στο πλαίσιο του χτεσινού Δημοτικού Συμβουλίου καταγγέλλουν οι Επικεφαλής των παρατάξεων Κέρκυρα να Ζεις Γιάννης Τρεπεκλής και Λαϊκή Συσπείρωση Μπάμπης Χαραλάμπους. Μάλιστα ο κ. Χαραλάμπους έκανε λόγο για λαθροχειρία.

Ο κ. Τρεπεκλής μιλώντας στο Corfutv χαρακτήρισε την απόφαση ως προσβλητική, με δεδομένο όπως είπε ότι δεν υπήρχε καμία εισήγηση. Όπως είπε: «Δεν υπήρχε εισήγηση καμία. Θα έπρεπε να διακόψουν να προχωρήσουμε σε μία επιτροπή όπως προβλέπεται από τον κανονισμό όπου θα βγάλουν μια εισήγηση στην οποία θα καταθέταμε όλοι τις απόψεις μας. Δεν έπρεπε να προχωρήσουμε σε μια απόφαση με επιπολαιότητα. Αποχωρούν δυο παρατάξεις και προχωρούν σε αποφάσεις. Λάθος χειρισμός και θα έπρεπε ο Δήμαρχος να διακόψει. Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ ξανά όταν αποχωρούν παρατάξεις να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς εισήγηση. Μάλιστα σε αυτή την απόφαση που διάβασα και εγώ οι 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν λένε καν με ποιες προϋποθέσεις να πάμε σε διάσπαση και ούτε καν τεκμηριώνουν την θέση τους».

Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μπάμπης Χαραλάμπους έκανε λόγο για λαθροχειρία επεσήμανε ότι: «Ήταν μία λάθος συνεδρίαση. Πρώτη φορά στα χρονικά έρχεται μια συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με ένα θέμα χωρίς να υπάρχει εισήγηση. Χαρακτηριστικό είναι μας ρώτησε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να γράψει ότι ψηφίσαμε αρνητικά ενώ εμείς είχαμε αποχωρήσει. Εμείς φεύγοντας δηλώσαμε ότι είναι άκαιρη η συζήτηση τώρα. Πρέπει πρώτα να δούμε όλα τα σημεία, όλες τις προϋποθέσεις και όλα τα τοπικά συμβούλια τις απόψεις τους. Εμείς περιμέναμε ότι αυτό θα καταγραφεί. όχι μόνο δεν καταγράφηκε αλλά μας ρώτησε κιόλας δηλαδή μας είπε να βάλουμε ότι είστε αρνητικοί είπαμε παρόν. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Θεωρώ ότι χτες έπεσαν οι μάσκες από κάποιους».


Πηγή