Για πρώτη φορά στο Αγρίνιο Σχολή Παραμυθιού

Για πρώτη φορά στο Αγρίνιο ανοίγει Σχολή Παραμυθιού

Λίγα λόγια για τη σχολή:

Την επινόηση του παραμυθιού και την τεχνική για την συγγραφή του θα καθοδηγεί ο συγγραφέας Παντελής Φλωρόπουλος. Τα μαθήματα αρχίζουν το Νοέμβριο. Βασικό μήνυμα της Σχολής Παραμυθιού είναι: “Γράψε το δικό σου παραμύθι”. Είτε γιατί θέλεις να γράψεις μια ωραία ιστορία με οικείο θέμα και να την πεις διδακτικά στο παιδί σου ή το εγγόνι σου, είτε γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να καλλιεργήσεις τα εκφραστικά σου μέσα στο γραπτό ή την αφήγηση, είτε (γιατί όχι;) θέλεις να γίνεις συγγραφέας παραμυθιών.

Όποια κι αν είναι η αφετηρία των σκέψεών σου, είναι το ίδιο. Έτσι κι αλλιώς θα είναι μαγεία! Διότι τα παραμύθια δεν έχουν ηλικία, ούτε φυσικά οι συγγραφείς τους! Η ενασχόληση με την συγγραφή ή την ανάγνωση παραμυθιού κάνει τον γέρο παιδί, σα να σβήνει ο χρόνος που πέρασε, μπροστά στο παραμύθι ενήλικοι και παιδιά απολαμβάνουν την ίδιαν ακριβώς αθωότητα. Αυτό είναι το θαύμα! Στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών κανείς δεν ξέρει μέχρι πού μπορεί να φτάσει το δημιουργικό ταξίδι που κάνει, όταν αρχίζει να γράφει όμορφες ιστορίες!

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, είτε οι ίδιοι, είτε τα παιδιά τους (άνω των 10 ετών) έχουν όμως ερωτήσεις ή απορίες, μπορούν να παραστούν στην ιδρυτική – ενημερωτική συνάντηση που οργανώνει το “Καλιτεχνοχώρι”, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, 7.00΄ η ώρα το βράδυ, στην οδό Θυσίας 9 (Αγία Τριάδα).

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26410 – 25825

kallitexnoxori

Πρόγραμμα ΤΕΒΑ: Τρόφιμα σε 4.352 οικογένειες του Δήμου Αγρινίου! (ΦΩΤΟ)


Πηγή