Για τρίτη θητεία ο Παντελής Παπαθανάσης στο «τιμόνι» του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ποια θέματα αναδεικνύει στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές

Μετά την πρωτιά στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου του συνδυασμού «Ιατρική Ενότητα» με επικεφαλής τον Παντελή Παπαθανάση, εκκρεμεί η έγκριση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τυπική διαδικασία, ώστε ο σύλλογος να έχει και επισήμως το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζουμε πως από τα 489 εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου, στις κάλπες προσήλθαν 304, για την ανάδειξη του 11μελούς διοικητικού συμβουλίου με τετραετή θητεία, πειθαρχικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής και των έξι εκπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο.

papathanasis-pantelis
Ο Παντελής Παπαθανάσης

Ο Παντελής Παπαθανάσης δηλώνει μετά την εκλογική διαδικασία: «Συνεχίζουμε από κει που σταματήσαμε. Οι συνάδελφοι πιστεύω πως έχουν εκτιμήσει αυτά που κάναμε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, που ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Μου δημιουργούν παράλληλα μια ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη ώστε να δουλέψω για το λειτούργημά μας, το επάγγελμά μας, τον κλάδο μας με αξιοπρέπεια. Η υγεία στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχει διαφορά από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Υπάρχει υποχρηματοδότηση. Χρειαζόμαστε αύξηση χρηματοδότησης στην υγεία, έναν καλύτερο σχεδιασμό για τους κλειστούς προϋπολογισμούς ώστε να μην υπάρχουν άδικες περικοπές στους εργαστηριακούς συναδέλφους. Είναι απαραίτητες οι προσλήψεις μονίμων γιατρών και να μην απολυθούν οι επικουρικοί γιατροί. Τα αιτήματα αυτά είναι βασικά, ενώ απαιτείται καλύτερος σχεδιασμός στο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μέχρι τέλος του έτους θα αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα υγεία 1.500 άτομα. Θα έπρεπε να έχει γίνει προγραμματισμός ώστε να έχουν προκηρυχτεί θέσεις προκειμένου να αντικατασταθούν. Αποχωρούν τα πιο έμπειρα στελέχη της υγείας λ.χ. Διευθυντές Κλινικών κλπ. Θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα αν δεν υπάρξει πρόσληψη άλλων συναδέλφων» επεσήμανε ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος αποκλειστικά για τον σύλλογο του Αγρινίου τόνισε: «ο σύλλογος μας συμμετέχει σε δράσεις, διοργάνωσε πολλές ενημερωτικές εκδηλώσει και δύο Ιατρικά Συνέδρια. Έχουμε προσφορά στο Κοινωνικό Ιατρείο, ενισχύουμε συνεχώς εκεί που υπάρχει ανάγκη. Γενικά το κοινωνικό προφίλ του συλλόγου έχει ανέβει αρκετά. Έχουμε άριστη συνεργασία με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών. Τέλος πιστεύω πως ιδιωτική υγεία χωρίς δημόσια υγεία δεν μπορεί να υπάρξει. Αλληλοσυμπληρωνόμαστε».

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου είχαν ως εξής:

ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ: 304

ΕΛΑΒΑΝ:

1) «ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΨΗΦΟΙ 193 7 ΕΔΡΕΣ
2) «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ» ΨΗΦΟΙ 74 3 ΕΔΡΕΣ
3) «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΨΗΦΟΙ 28 1 ΕΔΡΑ

ΣΤΟ ΔΙΚΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΡΑΒΑΝΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΑΡΖΙΓΙΕ ΜΙΣΙΕΛ
ΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΙΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΞΥΛΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΠΑΠΑΛΕΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΡΩΣΣΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Πηγή