Οι αποφάσεις του ΔΣ του συλλόγου των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανία

Ο σύλλογος των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανία εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου με τις αποφάσεις του Δ.Σ. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Το Δ.Σ του Σ.Υ.Π.Ε.Α., στη τελευταία συνεδρίαση του, την Τρίτη 23 Οκτώβρη 2018, αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη του για τα εξής:

  1. Σαν πρώτο θέμα συζητήθηκε το ενυπόγραφο υπόμνημα που κατατέθηκε από τους συναδέλφους της Δ/νσης Μεταφορών και επικοινωνιών στο Μεσολόγγι, για μετακίνηση προϊσταμένου, σε άλλη πόλη, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της υπηρεσίας και η γνώμη του διευθυντή της. Αποφασίστηκε να καταγγελθεί η συνεχιζόμενη απαράδεκτη αυτή πολιτική που σε συνδυασμό με την υποστελέχωση αλλά και την δυνατότητα που έδωσαν, οι προηγούμενες και η τωρινή κυβέρνηση, στους ιδιώτες να πιστοποιούν τις δημόσιες υπηρεσίες κι όταν καθυστερεί, για διάφορους λόγους, η πληρωμή τους, να μπορούν να μην ανανεώνουν τις πιστοποιήσεις, έχει επιφέρει την διάλυση των υπηρεσιών και το κλείσιμο και των δυο δημόσιων ΚΤΕΟ του νομού. Αποφασίστηκε για το λόγο αυτό να σταλεί στα ΜΜΕ της περιοχής η ανακοίνωση αυτή, ώστε να γίνουν γνωστές σε όλους τους πολίτες, οι τεράστιες ευθύνες της Περιφερειακής αρχής σε όλα τα επίπεδα, που ενώ δεν είχε επιτρέψει στους εκπροσώπους του ΣΥΠΕΑ, στερώντας τους το λόγο, την ανάδειξη των προβλημάτων αυτών, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τώρα προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες, για την κακή λειτουργία των υπηρεσιών και το κλείσιμο των ΚΤΕΟ, στους υπαλλήλους, απειλώντας τους ακόμα και με ΕΔΕ.
  2. Αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΣΥΠΕΑ στην γενική απεργία της 14ης Νοέμβρη και στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται από σωματεία στο Μεσολόγγι και από το Εργατικό Κέντρο στο Αγρίνιο απ’ όπου, οι εκπρόσωποι του, θα προβάλουν τα προβλήματα και τα αιτήματα του συλλόγου. Για τον ίδιο λόγο θα κατασκευαστούν πανό που θα αναρτηθούν στις υπηρεσίες Μεταφορών και στα ΚΤΕΟ με τα συνθήματα:
    • Όχι στη διάλυση των υπηρεσιών και στις ευνοιοκρατικές μετακινήσεις.
    • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας.
    • Νομοθετική ρύθμιση συνέχισης των εξετάσεων εκτός ωραρίου με άμεση αποζημίωση των εξεταστών κι όσων εκτελούν βοηθητικό έργο.
    • Όχι στο κλείσιμο των δημοσίων ΚΤΕΟ.

Στη συνέχεια για την προβολή της υποστελέχωσης και των υπόλοιπων

προβλημάτων των υπηρεσιών, με σημείο αιχμής τη Δ/νση Μεταφορών

και Επικοινωνιών, ο ΣΥΠΕΑ σε συνεργασία με την ΟΣΥΑΠΕ κι ανάλογα

με το βαθμό ευαισθητοποίησης των αρμοδίων, ως προς την επίλυση

των προβλημάτων, αλλά και το βαθμό συμμετοχής των συναδέλφων στις

κινητοποιήσεις, θα προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες στάσεις

εργασίας.

  1. Για την εφαρμογή της Ε.Σ.Σ.Ε., απαιτείται η οριστικοποίηση της κατάστασης του μητρώου των μελών του συλλόγου και η κατάθεση της μαζί με την βεβαίωση από την ΟΣΥΑΠΕ, στο τμήμα προσωπικού, για την έκδοση της σχετικής απόφασης του Περιφερειάρχη. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η αποστολή υπεύθυνων δηλώσεων σε παλιά και νέα μέλη, όπου θα δηλώνουν κατά περίπτωση ότι αποδέχονται την παρακράτηση των συνδρομών από τη μισθοδοσία, το διακανονισμό για παλιές οφειλές και το καταστατικό.
  2. Αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση για τα τραγελαφικά αποτελέσματα της “αξιολόγησης” που, εκτός των άλλων, αναδείχτηκαν με το πλέον ξεκάθαρο τρόπο και στην Ειδική Επιτροπή αξιολόγησης. Υπάλληλοι βαθμολογήθηκαν ως άριστοι με μόνο κριτήριο ότι ήταν προϊστάμενοι ή συμπαθείς στον αξιολογητή, σε αντίθεση με άλλους, των ίδιων διευθύνσεων, με το ίδιο αντικείμενο και σε πολλές περιπτώσεις πολύ μεγαλύτερο, που αξιολογήθηκαν σε χαμηλότερες βαθμίδες !
  3. Αποφασίστηκε οι εκλογές του συλλόγου να γίνουν στις 14 του Δεκέμβρη 2018, ενώ οι γενικές συνελεύσεις για τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό και την εκλογή των εφορευτικών επιτροπών, στις 3, 5 και 7 του Δεκέμβρη, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, αντίστοιχα, με αυτήν της Παρασκευής να είναι η καθοριστική.
  4. Αποφασίστηκε τέλος η διενέργεια όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να υλοποιηθεί η χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος στους οδηγούς και στους επόπτες υγείας καθώς και η καταβολή των αναδρομικών του ανθυγιεινού των καθαριστριών.

2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου: Εκδήλωση για τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα


Πηγή