Οι αστυνομικοί γιόρτασαν τον προστάτη τους Αγ. Αρτέμιο – «Δίνουμε μάχες κάθε μέρα!»

Παρουσία εκπροσώπων των αρχών και τοπικών φορέων της Ηλείας, πραγματοποιήθηκε χθες Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στο κέντρο του Πύργου, με αφορμή την ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και τον εορτασμό του προστάτη του Σώματος, Άγιο Αρτέμιο.

Με ευλάβεια παρακολούθησαν την ακολουθία όσοι έδωσαν το παρόν, τιμώντας ταυτόχρονα όχι μόνο τον εορτασμό της Αστυνομίας αλλά και το έργο της. Η Ημερήσια Διαταγή από τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, αναγνώστηκε από τον Προϊστάμενο του Επιτελείου Διεύθυνσης Γιώργο Κατσίμπελη, όπου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη σημαντική πορεία του Σώματος από τη δημιουργία του, στην προσφορά του στον ελληνικό λαό και στη σημαντικότητα της ημέρας αφού με τη θέσπιση της γιορτής αναγνωρίζεται από την Πολιτεία η προσπάθεια της υπηρεσίας. Ακόμα, δεν παρέλειψε να τονίσει την ετοιμότητα του σώματος σε κάθε πρόκληση παρά τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί, αλλά και να δείχνουν καθημερινά τα σημαντικά στοιχεία που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στη δουλειά.

Η δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, συνεπικουρούμενου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο και εφημέριους της περιοχής. Το παρόν έδωσαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Σωτήρης Παπασωτηρίου, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Ηλείας Bαγγέλης Αναγνωστάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Ζώντος και μέλη του ΔΣ, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας και νυν μέλος του ΔΣ Ηλίας Παναγούλης, ο διοικητής ΑΤ Κρεστένων Σωτήρης Πιτσίνης, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλιού, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Γιάννης Καραμαλίκης και ο αναπληρωτής Διοικητής Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, εκπρόσωπος της 117 ΠΜ, ο διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Ιωάννης Μπλούνας, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Πύργου Παναγιώτης Μπόμπορης, Αυγερινός Ζουμπάκης, Λάκης Αθανασόπουλος και Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο εκλεγμένος δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαλιάδας Ανδρέας Νικολακόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Νίκος Παναγιωτακόπουλος.

«Η 20η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα εορτασμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Ευχαριστούμε τους προσκεκλημένους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους. Εύχομαι οι αστυνομικοί να έχουν τη δύναμη να φέρνουν εις πέρας τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις και να εμπεδώσουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες καθημερινά» δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Ζώντος.

Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε το Μητροπολίτη για τη βοήθεια στην οργάνωση της δεξίωσης, ενώ τόνισε πως είναι κοινωνική ανάγκη όλων να είναι δίπλα στην Αστυνομία. Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός ανέφερε πως προσεύχονται όλοι καθημερνά να έχουν υγεία τα Σώματα Ασφαλείας, προκειμένου να προστατεύουν τον κόσμο και να μπορεί να είναι παραγωγικός, ενώ στο κλείσιμό του ευχήθηκε να λάβουν το βαθμό του στρατηγού όλοι. Τέλος, το λόγο πήρε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Σωτήρης Παπασωτηρίου που ευχήθηκε ο άγιος να προστατεύει τους πάντες και οι ένστολοι να έχουν δύναμη να επιτελούν το δύσκολο αυτό έργο για να υπάρχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


Πηγή