Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Θέρμου

Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ως και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, Οργανισμών και Τραπεζών από της 8.00 το πρωί της 27ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης και φωταγώγηση αυτών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης έως 28ης Οκτωβρίου.

Στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς θα γίνουν ομιλίες για το νόημα του εορτασμού.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 8.30 π.μ. το Γενικό Λύκειο Θέρμου στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Το αντιφασιστικό περιεχόμενο του Αγώνα του 1940»{υπεύθυνοι κ. κ. Θεολογίτης Βενέδικτος Κολοβός Κων/νος}.

Ώρα 08.30 π.μ. το Γυμνάσιο Θέρμου στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Επέτειος Μνήμης Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου: Παγκόσμιος Συναγερμός» {υπεύθυνοι οι κ. κ. Σταμούλη Γερασιμούλα και Παπαθανάσης Γεώργιος}.

Ώρα 09.15 π.μ. το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου στο Πνευματικό Κέντρο Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Το Έπος του ΄40» {υπεύθυνοι κ. κ. Παπαστεργίου Νικόλαος, Στεργίου Αντιγόνη}.

Στις 11.00 π.μ. οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων με επικεφαλής τους καθηγητές και δασκάλους θα καταθέσουν στεφάνια στο Μνημείο των Πεσόντων.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 7.00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 10.45 π. μ. θα γίνει δοξολογία στον Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου και ομιλία από την κ. Σταμούλη Γερασιμούλα Φιλόλογο Καθηγήτρια Γυμνασίου με θέμα: «Επέτειος Μνήμης Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου: Παγκόσμιος Συναγερμός».

Ώρα 11.15 π. μ. επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

Κατάθεση στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο – Εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νίας – Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου – Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θέρμου – Πρόεδρο Τ.K. Θέρμου – Εκπρόσωπο Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου – Πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Ομίλου Θέρμου – Πρόεδρο Συλλόγου Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου – Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου – Πρόεδρο Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου, Λυκείου Θέρμου – Πρόεδρο του Εμπορικού, Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Θέρμου – Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Θέρμου και Περιχώρων – Πρόεδρο της Λ.Ε.Μ.Α.Θ και Πρόεδρο του Ι.Δ.Ε.Α.Π.Θ.

Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

«ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ»

Θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των σχολείων.

Μετά την παρέλαση στο Δημοτικό Κατάστημα και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τους δημότες.

Στη συνέχεια τα χορευτικά τμήματα του Ε. Ο. Θ. στην πλατεία θα χορέψουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

α} Τα της δοξολογίας και της Επιμνημόσυνης Δέησης ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θέρμου.

β} Τα της τάξης και κυκλοφορίας το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου.

γ} Τα της παρέλασης οι Γυμναστές των Σχολείων.

Τέλος, καλούνται να παραστούν ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, οι Πολιτικές Αρχές, οι Υπάλληλοι, οι Σύλλογοι και τα Σωματεία, καθώς και ο λαός του Θέρμου.

Δυτική Ελλάδα: Κραυγή απελπισίας από τον πατέρα της 18χρονης Νεφέλης


Πηγή