Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα χρηματοδοτεί επεμβάσεις στις καρμανιόλες της Ελλάδας – Πόσα επικίνδυνα σημεία βρίσκο […]

Επεμβάσεις σε 7.000 σημεία- καρμανιόλες του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της χώρας αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βάσει του προγραμματισμού που θα εγκριθεί το προσεχές διάστημα.

Τα έργα προτείνονται από 60 μελέτες που έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που διαχειρίζεται η Εγνατία οδός και το οποίο ξεκίνησε το 2011.

Τα περισσότερα επικίνδυνα σημεία (1.008) βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λόγω και της μεγάλης γεωγραφικής της έκτασης. Ακολουθούν η Αττική με 673, η Πελοπόννησος με 619 (κυριαρχεί η Μεσσηνία με 146), και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη με 607 εκ των οποίων τα περισσότερα στον Έβρο (144). Από τη νησιωτική χώρα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εντοπίστηκαν 471 επικίνδυνα σημεία, στην Κρήτη 457 και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 366.

386 επικίνδυνα σημεία υπάρχουν στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας

χάρτης από εφημερία ΈΘΝΟΣ

Το πρόγραμμα των επεμβάσεων στα 7.000 σημεία της χώρας εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, ενώ αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Υποδομών. Το κόστος των επεμβάσεων στο οδικό δίκτυο υπολογίζεται σε περίπου 470 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 250 έχουν ήδη δεσμευτεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για αυτόν τον σκοπό.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    31 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία