Η γέφυρα του Κοράκου θα αναστηλωθεί – Σήμα κατατεθέν της Κοιλάδας του Αχελώου – Δεσμεύσεις και για […]

Η Κυριακή 21η Οκτωβρίου ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για την Κοιλάδα του Αχελώου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την γέφυρα Κοράκου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, εξήγγειλε την αναστήλωση της ιστορικής αυτής γέφυρας. Τα λόγια του γέμισαν αισιοδοξία τους κατοίκους της περιοχής. Εχουν περάσει 69 χρόνια από τότε που κατέρρευσε το γεφύρι.

Η αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου, όπως είπε ο υπουργός, είναι σημαντική καθώς δεν τιμάται απλά η πολιτιστική κληρονομιά σε μια απομακρυσμένη περιοχή, αλλά δίνεται ώθηση και στην τουριστική αξιοποίηση του τόπου, της Κοιλάδας του Αχελώου, που έχει ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Ο Υπουργός αφού περιηγήθηκε στα χωριά της Κοιλάδας και είδε από κοντά τις ομορφιές της αλλά και τις δυσκολίες της ζωής των κατοίκων της εξήγγειλε σημαντικά έργα υποδομών όπως, τον οδικό άξονα Φράξο-Καστανιά-Τετράκωμο που συνδέει τα Τζουμέρκα με την Κοιλάδα του Αχελώου, τον άξονα Μεσόπυργος-Αυλάκι ο οποίος βρίσκεται ήδη υπό υλοποίηση, την ολοκλήρωση του άξονα Αστροχώρι-Μεγαλόχαρη με την από κοινού δέσμευση της Όλγας Γεροβασίλη, Βασίλη Τσίρκα και Γιώργου Δέδε και τέλος τον άξονα Μεσόπυργος-Βουλιαγμένο-Κανάλια ο οποίος και θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη μέσω της καλύτερης σύνδεσης με την Ιόνια Οδό.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    30 Οκτωβρίου 2018

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία